Mijn sportweek + thuis workout tips

Sinds kort mogen we weer de sportschool in. Ik moet zeggen in het begin vond ik dit echter wel een beetje gek. Eerst mocht je niks en nu lijkt (bijna) alles weer te mogen. Ik heb ook even getwijfeld of ik wel naar de sportschool zou gaan, omdat je toch een risico loopt als je met meerdere mensen in dezelfde ruimte bent. Maar mijn verlangen om weer fit te worden en me goed te voelen ging voor die gedachte, dus ik pakte mijn sportschema weer op en ging naar de sportschool.

Naar aanleiding van mijn sportweek vorige week leek het met leuk om met jullie een aantal workouts en/of oefeningen te delen die ik wekelijks herhaal. Ik probeer zowel cardio als kracht te combineren in de sportschool, maar soms zit er een workout tussen met alleen cardio of alleen kracht.

Handbal

Handbal is hetgeen wat ik normaal gesproken 3 keer per week doe (2 keer trainen en 1 keer wedstrijd), maar momenteel trainen wij één keer per week en gaat dit door in de zomer. Handbal helpt mij enorm om mijn motivatie te houden om te blijven sporten. Doordat ik nu standaard één keer per week moet gaan sporten, is het voor mij de andere keren ook makkelijker om te gaan sporten. Tijdens een training doen we verschillende dingen, zoals conditie, kracht en spelvormen.

Fietsen

Fietsen is iets wat ik wekelijks herhaal en uit wil breiden. Ik fiets tegenwoordig niet meer zoveel buiten, omdat ik met de auto naar mijn werk moet, ofja ik kan het fietsen, maar met ochtend en avonddiensten is dat niet altijd ideaal. In de sportschool probeer ik wekelijks een half uur te fietsen en plak daar iedere week 5 minuten aan. Fietsen zorgt er bij mij vooral voor dat ik geen last meer heb van mijn knieën, want daar heb ik voorheen ontzettend veel last van gehad met sporten.

Hardlopen

Sinds dat we weer trainen in de zaal met handbal, doe ik minder aan hardlopen. Tijdens een handbal training ren ik vrij veel waardoor ik minder kan en wil rennen op andere momenten, maar ik wil het zeker nog wel één keer in de week blijven doen, omdat ik buiten sporten heerlijk vind om te doen en vooral nu het nog niet zo warm is buiten.

Thuisworkout

Nu de sportscholen weer open zijn ben ik toch van plan wekelijks toch nog een workout thuis te doen. Het is super makkelijk en kost ook iets minder tijd dan naar de sportschool gaan.

Ik kies meestal een Full Body workout of een workout waarmee de billen, benen en buikspieren getraind worden. Tips hierin zijn de workouts van Optima Vita en Marlou Volkerink. Zij hebben verschillende workouts voor verschillende spiergroepen. Ik vind het altijd een genot om een van deze workouts te doen.

Krachttraining in de sportschool

In de sportschool doe ik ook regelmatig krachttraining, maar dan met gewichten. Ik train dan ook vaak mijn buikspieren, billen, benen en armspieren. Ook de krachtapparaten in de sportschool gebruik ik regelmatig. Ik heb altijd het idee dat ik toch net een iets zwaardere krachttraining kan doen in de sportschool dan thuis, dus wat dat betreft ben ik ontzettend blij dat de sportscholen weer open zijn.

Ik ben erg benieuwd naar welke oefeningen jij wekelijks herhaald om fit te blijven en tips zijn ook altijd welkom. Laat het weten in de reacties!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s