Mijn Drie favoriete wandelplekken in Venlo

Vanaf het begin van Juni ben ik begonnen met mijn dagelijkse stappendoel, 10.000 stappen per dag. Momenteel lukt het me nog bijna altijd om mijn stappen te halen en als ik ze niet haal probeer ik ze een andere dag in te halen. Nu is het wel zo leuk om niet de hele tijd hetzelfde rondje te lopen. Het leek me daarom leuk om met jullie mijn drie favoriete wandelplekken in Venlo te delen.

Het Zwarte Water

De eerste plek waar ik graag kom is het Zwarte Water. Dit is een plek met een meer in het midden waar je als het ware omheen kunt lopen. Het ligt buiten het centrum van Venlo met een omliggend bos. Hierin zijn verschillende wandelroutes die je kunt lopen. Zelf kies ik meestal voor het rondje om het meer, dit is ongeveer 2,5 kilometer. Als je iets langer wilt lopen is het ook mogelijk om halverwege een stuk het bos in te gaan en uiteindelijk het rondje iets uit te breiden. Voor de warme zomerdagen loop je er heerlijk beschut en voel je de koelte van het water.

Het Jammerdaal

Op de berg in Venlo bevind zich een redelijk verscholen stukje natuur dat ikzelf prachtig vind. Vroeger kwamen wij er vaker om te wandelen, maar de laatste jaren was ik er niet meer geweest. Deze week ben ik er weer eens een kijkje gaan nemen en het is erg bijzonder dat zulk stukje natuur bij ons in de buurt ligt.

Het Jammerdaal bestaat uit beschutte stukken met bos, maar ook met open stukken natuur met water en zand. In de zomer is het er ook heerlijk vertoeven met een kleedje en wat lekkers. Een echter aanrader als je lange stukken wil wandelen en je een strandachtige beleving wilt.

De grote heide

Dit is en blijft mijn favoriet. De grote heide is een mooi stuk open natuur met een bos waar je allerlei routes kan wandelen. Je kan de routes zo lang maken als je zelf wilt en het is mogelijk om op een verharde weg of een onverharde weg te lopen. De grote heide ligt in de buurt van het centrum waardoor het voor mij niet erg ver is om heen te gaan. Dit maakt dan ook dat ik bijna dagelijks kom voor een wandeling.

Het enige nadeel van de grote heide is dat het er, vooral in het weekend, soms erg druk kan zijn. Dit vind ik niet altijd prettig en nu in de coronatijd is dat ook niet altijd handig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s