Elke dag 10.000 stappen

Ik ben lui geworden de afgelopen weken en ik kan je zeggen dat ik er klaar mee ben, dus tijd om hier iets aan te doen. Nu werk ik natuurlijk wel gewoon en sport ik ook ongeveer 2 á 3 keer per week, vooral hardlopen, maar dit is lang niet de hoeveelheid beweging die mijn lichaam gewend is.

Ik vind het heel lastig om mezelf actief te houden als daar geen doel aan vast hangt, dus gewoon gaan wandelen vind ik nooit zo leuk. Nu heb ik bedacht dat het misschien weleens leuk kan zijn om dagelijks een doel te hebben en zo kwam ik tot het doel om 10.000 stappen per dag te gaan lopen.

Waarom ik dit voor mezelf op heb gesteld heeft een aantal redenen. De eerste reden is dat ik me lui voel en ik daardoor letterlijk niet lekker in mijn vel zit. Ik heb weinig energie en het kost me ook heel veel energie om iets actiefs te gaan doen, zelfs de trap oplopen is al te veel gevraagd. Normaal gesproken ben ik iemand die iedere activiteit aanpakt en liever de hele dag rondhuppelt dan op de bank ligt. Momenteel is dat een beetje omgedraaid en lig ik liever op de bank dan dat ik iets doe.

De tweede reden is dat ik merk dat ik aankom. Het is nu niet dat ik in een keer heel dik ben geworden en ik weet ook dat ik niet dik ben, maar ik heb er wel moeite mee als ik iets aankom zonder dat dit per se nodig is. Normaal gesproken heb ik best veel sociale aangelegenheden, waarbij ik ook onbewust veel meer beweeg dan ik door heb. Dit mis ik nu enorm en mijn lichaam merkt dit ook. Ik blijf hetzelfde eten, maar mijn beweging is aanzienlijk minder. Door consequente 10.000 stappen per dag te zetten hoop ik hier verandering in te brengen.

De laatste reden is uiteraard mijn diabetes. Ik heb de laatste maanden enorm schommelende waardes, waardoor mijn hele lichaam van slag lijkt te zijn. Ik ben constant moe en iedere te hoge of te lage suikerwaarde zorgt ervoor dat ik me slechter voel. Wandelen is goed voor je hele lichaam en ik hoop hiermee ook mijn waardes lager en stabieler te krijgen.

Aan het einde van de maand kunnen jullie op mijn blog lezen hoe het is gegaan en of ik al iets van resultaat merk. Ik kijk ernaar uit om mooie plekjes in Venlo te ontdekken en zal deze uiteraard ook met jullie delen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s