Mijn Disney+ favorieten

Je zal het wel herkennen in deze tijd, je scrolt uren door Netflix, Videoland en Disney+ maar komt nooit echt aan kijken toe. Tenminste dit is hoe ik het de afgelopen weken heb ervaren. Daarom dacht ik dat het misschien een keer leuk is om mijn favorieten van Disney+ met jullie te delen voor wat inspiratie.

Coco

Coco staat sowieso hoog op mijn lijstje. Coco gaat over het muzikale jongetje Miguel die een bijzondere reis gaat maken naar het rijk der Doden. Samen met zijn vriend Hector gaat hij opzoek naar zijn familiegeschiedenis onder de doden. Tijdens een muzikale reis door het rijk der Doden maakt hij van alles mee en laat hij zijn talent de vrije loop.

Coco is ontzettend vermakelijk, maar ook ontzettend droevig af en toe. Dat maakt ook dat het een van mijn favoriete films is.

7 dingen die je nog niet wist over Coco | Disney Nederland

The Lion king

The Lion king kent waarschijnlijk iedereen al, maar ik wil hem toch op mijn lijstje zetten. Het is gewoon een ontzettend mooi verhaal en de live-action film is geweldig verfilmd. The Lion king gaat over een leeuw genaamd Simba. Simba is de toekomstige Leeuwenkoning als zijn vader, Mufasa, komt te overlijden. Op het moment dat de boze oom van Simba ervoor zorgt dat Mufasa niet meer terugkomt stuurt hij Simba weg van het koninkrijk. Scar kan de macht van de Savannah nu zelf overnemen zonder Simba van de troon te hoeven stoten, maar Simba verdwijnt en lijkt niet meer terug te komen…

Frozen I en II

Bestel de Frozen 2 - Guiding Spirit Poster op Europosters.nl

Uiteraard kunnen deze twee films ook niet ontbreken. Frozen I heb ik al ontzettend vaak gezien en Frozen II moest ik uiteraard dan ook in de bioscoop bewonderen. Toen ik hoorde dat Frozen II ook op Netflix kwam kon ik niet wachten uiteraard.

Frozen I en II gaat beide over de zusjes Anna en Elsa en hun vrienden Olaf en Christoph. Samen maken ze enorm veel avonturen mee, maar in beide films is het doel, Arendelle redden. Het stadje waar hun ouders koning en koningin waren en Anna en Elsa nu verantwoordelijk voor zijn. In een muzikaal avontuur gebeuren er allerlei grappige, droevige en spannende dingen. Enorm leuke films voor jong en oud!

Alladin

Ook een heerlijke film die niet mag ontbreken in mijn lijstje. Alladin keek ik vroeger al vrij veel en de live-action film vond ik uiteraard ook fantastisch. De muziek van de films vind ik zelf echt super, het geeft je helemaal het arabische gevoel en voegt veel toe aan het verhaal.

Alladin is een straatjongen die samen met zijn aap, Abu, op straat leeft. Hij steelt om te leven en wordt niet geliefd door de stadbewoners. Zijn leven veranderd echter wanneer hij prinses Jasmine red van de gemene mensen in het dorp. Hij wil dat ze verliefd op hem wordt, maar hoe doe je dat als je zo’n straatjongen bent.

Door zijn vijand, Jafar, wordt hij naar een donkere grot gebracht nadat hij betrapt werd op stelen. In de grot ligt een lamp, die lamp veranderd zijn leven, ofja de geest die uit die lamp komt. Hij heeft drie wensen en mag (bijna) alles wensen wat hij maar wil.

Moana Wallpaper | Fotos da moana, Disney fofa, Moana da disney

Moana

Moana is absoluut mijn lievelingsfilm op Disney+. Moana is het verhaal over een meisje, Moana, die de dochter is van het opperhoofd van het eiland Motunui. Van haar vader mag ze niet de zee in, omdat dat veel te gevaarlijk is. Moana trekt echter constant naar het water en wil het liefst op avontuur voorbij het rif. Door haar grootmoeder ontdekt ze dat het eiland gevaar loopt en er maar één manier is om dat op te lossen, het hart van Te Fiti terugbrengen. Moana gaat opzoek naar de enige die haar daarbij kan helpen, Te Kã.

Moana is een heel avontuur met wederom muzikale ondersteuning. De film brengt een vrolijke sfeer met zich mee en ik wordt er altijd vrolijk van als ik de film kijk.

Dit waren mijn favorieten van Disney+, maar er zijn uiteraard nog heel veel andere films te zien die het kijken meer dan waard zijn. Laat hieronder weten wat jouw favoriete film is op Disney+ misschien kunnen we elkaar zo blijven inspireren in deze tijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s