Waar het licht is – Jennifer Niven

Een van de ontroerendste boeken die ik gelezen heb. Een meeslepend verhaal over twee gelijke, maar toch zo verschillende personen die de liefde vinden bij elkaar.

‘Waar het licht is’ is het verhaal van Theodore Finch (ook wel Finch genoemd) en Violet Merkey. Ze ontmoeten elkaar voor het eerst op de klokkentoren bij school, waar ze beide op de richel staan met dezelfde gedachte; Hoe zou het voelen als ik naar beneden sprong? Ze springen niet en redden elkaar als het ware van de dood, sindsdien is Finch erg geïnteresseerd in Violet.

Wanneer er tijdens de aardrijkskundeles een project uitgevoerd moet worden en hiervoor tweetallen gevormd moeten worden grijpt Finch zijn kans. Hij zorgt ervoor dat Violet en hij een koppel vormen en gaan zo samen Indiana verkennen tijdens hun zogenoemde ‘Zwerftochten’.

Violet en Finch komen steeds nader tot elkaar en leren elkaar steeds beter kennen. Ook leren ze van elkaar dat ze beide geheimen meedragen die soms te pijnlijk zijn om naar buiten te brengen. De band tussen de twee wordt enorm versterkt door het leed dat ze met zich meedragen, maar is deze band sterk genoeg om alles te overwinnen?

”Sterren in de lucht, sterren op de grond. Moeilijk te zeggen waar de lucht ophoudt en de aarde begint. Ik voel de behoefte iets indrukwekkends en poëtisch te zeggen, maar kom niet verder dan: ‘Het is prachtig’.”

Met een lach en een traan heb ik dit boek dichtgeslagen, wat een prachtig boek was dit. Een boek over liefde, maar ook over het verdriet wat iemand op jonge leeftijd al kan voelen. De kracht van liefde die ervoor kan zorgen je zorgen te vergeten. Ik heb Finch en Violet in mijn hart gesloten en enorm genoten van de personages. Hoe Finch er langzaam voor zorgt dat Violet steeds meer zichzelf wordt in het boek vond ik fantastisch. Hieruit blijkt de kracht van de liefde.

Het verhaal is puur en oprecht geschreven en Jennifer Niven weet hoe ze het verhaal pakkend kan brengen. Het gaat in grote lijn over Violet en Finch, maar de ook de naaste vrienden en familie worden naar mijn mening precies genoeg aan het licht gebracht. Het was voor mij overzichtelijk en duidelijk wat voor rol de familie en vrienden speelden in de levens van beide hoofdpersonages. Dit maakte voor mij dat het verhaal mij nog meer wist te raken.

‘Waar het licht is’ is naar mijn mening een absolute aanrader voor jong en oud. Er wordt een enorm pijnlijk verhaal op een zeer goede manier verteld en dat betekend voor mij dat het een topboek is!

Jennifer Niven

Jennifer Niven (1968) is een Amerikaanse schrijfster uit Indiana. Al van jongs af aan schrijft Jennifer verhalen en zo schreef ze ook ‘Waar het licht is’ en ‘Op mijn schouders’. ‘Waar het licht is’ is haar eerste Young-Adult boek nadat ze meerder non-fictie boeken heeft geschreven. Jennifer heeft onder andere gewerkt als journalist en is eigenaar van het webmagazine Germ.

Rating: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Boekinformatie:
Boek: Waar het licht is
Schrijfster: Jennifer Niven
Prijs: €14,99
Blz. 336
Verfilmd: Ja (Netflix)

2 gedachten over “Waar het licht is – Jennifer Niven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s