Dubbelleven – Chinouk Thijssen

‘Dubbelleven’ is de herschreven versie van Chinouk Thijssen haar YA-debuut ‘Blindelings’. Het eerste boek dat ik las van Chinouk was ‘Truth or Dance’ en vanaf dat moment had ze er een fan bij. Wat een heerlijke Young adult boeken schrijft ze en ook ‘Dubbelleven’ las ik in een ruk uit.

In ‘Dubbelleven’ wordt het verhaal verteld van de zeventienjarige Ivy Maron. Ivy haar grootste passie is mode en volgt dan ook een opleiding aan de modevakschool. Ze wil uiteindelijk een unieke modeontwerpster worden en de wereld intreden met de meest unieke ontwerpen. Niks kan voor Ivy te gek zijn. Echter is er ook nog iets in haar leven waar ze het enorm druk mee heeft en dat is Sander, Ivy’s vriendje van drieëntwintig jaar.

Sander is een aantal jaar ouder dan Ivy en woont al op zichzelf. Hij werkt veel, maar laat aan alles merken dat hij stapel gek is op Ivy. Ivy is ook dolverliefd op Sander, maar vind het moeilijk om haar vriendje met haar beste vriendinnen, Kim en Marsha, te combineren. Sander vind haar vriendinnen vrij kinderachtig en haar vriendinnen vinden Sander moeilijk te vertrouwen. Volgens Kim en Marsha houdt hij te veel informatie achter en weet Ivy te weinig over zijn werkelijke leven.

Naar wie moet Ivy daadwerkelijk luisteren, hebben Kim en Marsha gelijk over Sander?

”Ik geloof echt wel dat Sander weet waar hij mee bezig is, maar weet jij dat ook?”

‘Dubbelleven’ verteld naar mijn mening een niet erg origineel verhaal, maar wel een belangrijk verhaal. Helaas komt het in de praktijk nog veel te vaak voor dat meisjes van jonge leeftijd voor oudere jongens vallen met een duister plan. Ook in ‘Dubbelleven’ valt Ivy voor een ‘verkeerde’ jongen en wordt hier zo in meegesleurd dat ze er uiteindelijk eigenlijk niet meer uit komt.

In het begin van het boek moest ik erg in het verhaal komen, maar na een tijdje wist het me vast te houden. De keuzes die Ivy maakte kon ik me soms over opwinden, omdat ik niet helemaal begrijp hoe je soms zo naïef kan zijn. Het boek heeft mij daarbij wel geleerd dat liefde blind kan maken, waardoor je verkeerde keuzes maakt.

De schrijfstijl van Chinouk Thijssen vond ik uiteraard weer heerlijk. Wat heeft ze een fijne schrijfstijl en ze heeft ervoor gezorgd dat ik ook dit boek weer in een ruk uitlas. Ondanks het moeizame begin van het boek heeft de fijne schrijfstijl ervoor gezorgd dat ik het uiteindelijk zeer snel uitlas.

Rating: ⭐️⭐️⭐️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s