Kwetsbaar

Wat een bizarre tijd waar we in leven momenteel. De straten zijn zo goed als leeg, de weekenden zijn niet meer volgepropt met sociale activiteiten en onzekerheid overheerst. Wie had een aantal weken geleden kunnen bedenken dat we nu massaal thuis zouden werken en binnen bleven om een virus te verslaan? Nou ik niet.

2 weken geleden ben ik begonnen met mijn nieuwe baan in de gehandicaptenzorg. Ik begon uiteraard vol goede moed en niemand kon dit meer van me afpakken, ik zou eindelijk mijn plannen werkelijkheid kunnen laten worden. Helaas gooide het Corona-virus roet in het eten, want momenteel zit ik alweer thuis, omdat ik niet mag werken.

In het begin toen het virus onze kant op dreigde te komen had ik al geïnformeerd bij de huisarts over wat dit voor mij als diabeet betekende. Het betekende op dat moment weinig tot niks voor mijn gezondheid, maar genoeg informatie hadden ze niet op dat moment. Echter een week later, toen het virus zich al aan het verspreiden was door ons land, behoorde ik in een keer wel tot de risicogroep. Een kort moment van angst overviel me, maar ook was ik nieuwsgierig wat dit dan precies voor mij betekende. Na veel telefoontjes was de conclusie dat ik thuis moest gaan werken, voor zover dat kan.

Veel frustratie en verdriet, omdat ik weer iets moet laten door mijn diabetes. Ik snap de beslissing uiteraard wel, maar het is gek om 20 jaar gezond te zijn en je nergens druk om hoeft te maken en nu in een keer tot een risicogroep behoord, dat voelt kwetsbaar. Ik begin het langzaam te accepteren dat ik voorlopig nog wel thuis zit, maar makkelijk is het niet. Zorgen voor anderen is datgene waarvoor ik gestudeerd heb en ook het liefst doe en het doet pijn als je dat niet meer kan doen, vooral niet in tijden als deze.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s