Verdraaid – Steve Cavanagh

Een boek waarin alles langzaam op gang kwam en de spanning lang uitbleef.

Ik begon aan ‘Verdraaid’ met hoge verwachtingen, omdat de boodschap op de cover me aardig nieuwsgierig maakte. Het boek gaat over een schrijver, J.T. LeBeau, wiens anonimiteit hem beroemd lijkt te maken. Niemand weet wie hij is en dit maakt nog meer voor de lezers om zijn boeken te blijven lezen.

Maria is getrouwd met Paul en ze leven een gemiddeld leven. Echter geeft Paul Maria niet de liefde die ze nodig heeft waardoor ze dit bij iemand anders gaat zoeken, Daryl een werknemer bij de plaatselijke golfclub. Wanneer Maria op een dag samen met Daryl het kantoor van Paul doorzoeken voor sigaretten, stuitten ze op een bijzonder bankafschrift van wel een heel groot bedrag.

Maria wordt steeds wantrouwiger tegenover Paul en samen met Daryl probeert ze achter de waarheid te komen. Op het moment dat er sprake kan zijn van het feit dat Paul J.T. LeBeau kan zijn weet Maria niet meer wat ze moet doen. Ze kan niet van hem scheiden, want dan zal ze niks van het geld dat op zijn rekening staat ontvangen. Maria ziet nog maar een oplossing, hem vermoorden. Hierbij neemt ze Daryl in vertrouwen en samen beraden ze een plan, maar neemt Maria de juiste man in vertrouwen?

”Er lag een grote hoop plastic afdekfolie op de grond, met allemaal bloed eromheen. Het plastic was opengescheurd en de glazen verandadeuren van de keuken zaten onder de bloederige handafdrukken.”

Zoals eerder benoemd vond ik het een traag boek. Veel langdradige stukken waar ik persoonlijk moeilijk doorheen kwam. Dit had vooral met de schrijfstijl te maken, want het verhaal vond ik vaak wel spannend genoeg om door te lezen. Halverwege het verhaal wilde ik weten hoe het af ging lopen.

Ook de personages wisten mijn niet te raken, ik leerde ze voor mijn gevoel maar oppervlakkig kennen. Het verhaal ging daarin ook van hak op de tak wat dit gevoel versterkte.

Het boek was dus over het algemeen wel onderhoudend, maar ik heb het toch met enige regelmaat weggelegd, omdat ik er niet doorheen kwam. Niet echt mijn ding denk ik, wat met name te maken had met de lange stukken tekst die naar mijn mening niks toevoegde. Een boek die je moet aanspreken denk ik, maar voor mij was het niet echt een succes.

Bedankt L.S. Amsterdam voor het sturen van een exemplaar.

Ranking: ⭐️⭐️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s