Het Joshua profiel – Sebastian Fitzek

Max Rhode is een schrijver die niet erg veel succes heeft met zijn boeken die hij uitbrengt. Samen met zijn vrouw Kim heeft hij een dochter geadopteerd, Jola. Het huwelijk van Kim en Max loopt al een tijdje niet erg lekker en zijn daarom ook naar relatietherapie gegaan.

Het lijkt erop dat Max niet meer volledig voor zijn dochter kan zorgen en soms slechte keuzes maakt voor haar veiligheid. Zo ook wanneer hij haar alleen laat in de auto bij het ziekenhuis, omdat een onbekende man hem wilde spreken. Op dat moment wordt Jola uit de auto gehaald en beland ze in het ziekenhuis. Alles wijst erop dat Max hier verantwoordelijk is. Wanneer Jola uiteindelijk ontvoerd wordt lijkt het spoor weer naar Max te wijzen.

Max wordt tijdens de verdwijning aangestuurd door een onbekend persoon van buitenaf die zijn dochter heeft ontvoerd. Max ziet echter geen andere uitweg dan zijn criminele broer, Cosmo, in te schakelen voor hulp. Ze proberen zich te verbergen voor de politie en tegelijkertijd Jola op te sporen, maar dit is moeilijker dan gedacht, want wie kan Max vertrouwen? Heeft de man die hij in het ziekenhuis heeft gesproken gelijk gehad over het feit dat hij een criminele misdaad zou plegen in de toekomst.

Kim blijft verbaasd achter, al begint het er sterk op te lijken dat het Kim weinig kan schelen wat er met haar pleegdochter gebeurt kan zijn…

In zijn greep

Sebastian Fitzek is voor mij toch wel een van de beste thrillerschrijvers die ik gelezen heb. Ook dit boek heeft dit weer bewezen. De verschillende personages in het verhaal worden op een duidelijke manier aan het licht gebracht en doordat je in de verschillende hoofdstukken over alle personages het een en ander komt te weten leer je ze goed kennen.

De verschillende onvoorziene omstandigheden die voorkomen in het boek vond ik verassend leuk. De constante spanning is voelbaar en zelfs ik wist niet meer wie ik wel en niet zou kunnen vertrouwen. Echter vond ik de titel dit keer niet zo pakkend. ‘Het Joshua profiel’ is niet direct een titel die mij zou aanspreken als het boek niet van Sebastian Fitzek was. De titel paste overigens wel bij de inhoud van het boek.

Ranking: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s