Sportlessen die ik volgde in februari

Er is alweer een maand voorbij en wat vloog die voorbij. Uiteraard heb ik weer kennis gemaakt met nieuwe groepslessen binnen Basic fit en deze ga ik weer met jullie delen. Doordat februari de maand was waarin Carnaval gevierd werd heb ik minder gesport dan normaal, dus afgelopen maand twee in plaats van drie lessen gevolgd, Zumba en Xcore.

Zumba

Dansen is een van de dingen die ik erg graag doe, het liefst dans ik overal. Daarmee zeg ik niet dat ik er goed in ben en ziet het er waarschijnlijk een stuk minder soepel uit dan ik soms denk. Zumba was daar de oplossing voor naar mijn mening. Een groepje meiden die lekker op hun eigen manier swingen op allerlei soorten muziek.

Zumba is naar mijn mening niet erg intensief, maar ik wordt er wel vrolijk van. Ik doe dit op de zaterdagochtend en vind het heerlijk om daarmee mijn weekend te beginnen. Swingend het weekend in!

Xcore

Xcore daarentegen is een stuk intensiever en zwaarder, maar wel ontzettend leuk. Xcore doe je met een buis in je ene hand om voor wat gewicht te zorgen en daarmee doe je allerlei bewegingen op muziek. In het verleden heb ik het vaker gedaan en ging het me ook goed af, maar nu ik weer opnieuw mee ging doen viel het tegen.

Xcore heeft wel het voordeel, vind ik, dat het allemaal op muziek gebeurt waardoor je minder merkt dat het zwaar is. Achteraf had ik uiteraard wel de nodige spierpijn, maar het was het waard. Zeker voor herhaling vatbaar dus!

Twee leuke groepslessen waarvan Zumba waarschijnlijk een wekelijkse groepsles voor mij gaat worden. In maart ben ik van plan weer een aantal groepslessen uit te proberen om zo te kijken wat uiteindelijk voor mij de leukste lessen zijn en ik kan gaan volgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s