Toen ik dood was – Loes den Hollander

‘Toen ik dood was’ is een boek dat geschreven wordt vanuit drie personages, Maryan Brandhorst, Thaïs Brederode en Fanny Lemaire. Drie levens die zich onverwachts kruisen onder bizarre omstandigheden.

Maryan Brandhorst lijkt gelukkig getrouwd met haar man Floris, maar wanneer Floris aangeeft dat hij wil scheiden stort haar wereld in. Wanneer Floris voor langere tijd weg blijft begint Maryan te vermoeden dat hij bij een andere vrouw verblijft. op het moment dat bevestigd wordt dat hij niet bij zijn beste vriend overnacht heeft is Maryan woedend.

Ook Thaïs wordt verlaten door haar man Tony. Tony beweert ook dat er geen ander in het spel is, maar Thaïs weet wel beter, mede door haar dochtertje komt ze erachter dat er toch een ander in het spel is.

Hoewel deze vrouwen niks met elkaar te maken hebben, blijken ze toch veel gemeen te hebben. Onder andere een man die verdwenen is nadat hij wilde scheiden, maar tijdens het onderzoek blijken er nog meer duistere zaken boven te komen die Thaïs en Maryan bij elkaar brengt.

De verhaallijn van Fanny volg je ook, maar deze is echter van de andere kant belicht. Wie is Fanny en wat is de connectie met de verdwenen mannen en de betrokken vrouwen?

In een ruk uitgelezen

Loes den Hollander blijft een van mijn favoriete schrijfsters. Loes den Hollander heeft een fijne schrijfstijl die goed te volgen is. Ook werd de spanning al vrij snel opgebouwd en vond ik de opzet van het boek vermakelijk.

Het verhaal was echter niet heel bijzonder, maar wel leuk om te lezen. Vooral de wisseling tussen de drie personages vond ik leuk, het gaf een heel ander beeld van het verhaal. Ondanks dat je halverwege het boek al wist wie degene was die verantwoordelijk was voor de verdwijningen wilde ik wel doorlezen tot het einde.

Zeker een aanrader om uit je leesdip te komen, want ik las hem in een ruk uit.

Ranking: ⭐️⭐️⭐️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s