Door het water door het vuur – Christian Unge

Tekla Berg is een arts in het Nobelziekenhuis in Stockholm. Ze is een goede arts, maar heeft ook vaak haar eigen wil die ze niet verborgen houdt. Wat ze echter wel goed verborgen weet te houden is haar amfetamine verslaving. Ze koopt het bij haar dealer en neemt het wanneer er niemand in de buurt is.

Tijdens een brand bij een groot gebouw, wordt Tekla aangesteld als verantwoordelijke arts en naar de locatie gestuurd. Wanneer ze op locatie is weet ze nog net het leven van een man te redden die bijna volledig verbrand is. Tekla wil er alles aan doen de man alsnog te redden ook al heeft hij misschien iets te maken met de brand in het gebouw.

De man fluistert een aantal worden tegen Tekla voordat hij wegzakt in een roes. Deze woorden zorgen ervoor dat Tekla volledig in de ban is van de man. Het zou kunnen zijn dat het haar broer Simon is waar ze al tijden niets van heeft gehoord. Dat is het moment dat haar eigen zoektocht begint naar de identiteit van de verbrande man, maar dit lijkt nog niet altijd even makkelijk te zijn.

Fijn begin van een nieuwe serie

Van uitgeverij L.S. Amsterdam mocht ik dit boek lezen. ‘Door het water door het vuur’ vond ik persoonlijk geen topthriller. Het was zeker een vermakelijke thriller en las ook makkelijk, maar sommige delen waren voor mij niet helemaal nodig. Ook was het verhaal weer een typisch Scandinavisch verhaal vond ik, in de zin van dat de hoofdpersoon een geheim heeft wat zij verborgen moet weten te houden en zelf op onderzoek uit gaat.

Echter vond ik het wel een goede thriller. Het verhaal zat goed in elkaar en nodigde uit om verder te lezen. De personages in het verhaal werden om en om aan het licht gebracht en per hoofdstuk werd aangegeven over wie je las. Dit vond ik in het begin verwarrend, omdat ik nog niet echt een verhaallijn kon ontdekken, dit werd later wel meer duidelijk.

Christian Unge heeft een fijne schrijfstijl die je meeneemt in verschillende werelden. Ik moest wel vaak mijn aandacht erbij houden, maar dit stoorde mij niet. ik kijk uit naar het tweede deel van de serie en kan dit deel ook zeker wel aanraden voor liefhebbers van Scandinavische thrillers.

Ranking: ⭐️⭐️⭐️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s