Zoutelande – Linda van Rijn

Wat een heerlijke zonnige vakantie moest worden is een nachtmerrie geworden…

Eline en Sascha gaan op vakantie naar Zoutelande om een aantal nachtjes te logeren bij hun vriendin Lydia. Lydia heeft samen met haar man Gert een strandtent geopend, het Zout, en wil deze graag laten zien aan haar beste vriendinnen.

Ze beloven elkaar dat werk geen rol gaat spelen tijdens deze vakantie, maar dat ze optimaal gaan genieten van de vakantie aan zee. Echter wordt de vakantie al een beetje gek wanneer Eline een briefje krijgt van Gert waarop staat dat ze op een bepaalde tijd naar een hotel iets verderop moet komen om hem te ontmoeten. Elina beseft al snel waar Gert waarschijnlijk op uit is en wil voorkomen. Gert geeft echter aan dat het niet is wat ze denkt en dat hij haar iets moet vertellen.

Alles wordt nog grimmiger wanneer hun vriendin Sascha verdwijnt op een ochtend en ze niet terug lijkt te keren. Ook de dood van een vrouw een tijd geleden wordt weer aan het licht gebracht. Is er een verband met de dood van de vrouw en de vermissing van Sascha?

Heerlijke Nederlandse thriller

Boeken zoals deze las ik voorheen heel graag, maar had er al een tijdje geen gelezen. Dit boek heeft me er weer aan herinnerd hoe leuk zulke boeken kunnen zijn. Dit boek speelt zich ook nog eens af in Nederland waardoor je je een duidelijk beeld kan scheppen van de omgeving.

Het verhaal heeft een logische opbouw en wordt al vrij snel spannend vond ik. Ik wilde doorlezen om te weten hoe het afliep. De schrijfstijl van Linda van Rijn vind ik ook ontzettend fijn en duidelijk. Je leest het verhaal vanuit het oogpunt van Eline en sommige stukjes ook uit het oogpunt van de rechercheur die op de zaak zit van de verdwijning.

Het einde vond ik echter lichtelijk voorspelbaar, maar dat vind ik ook wel weer passen bij dit soort boeken. Zeker een aanrader als je van Nederlandse schrijvers houdt.

Ranking: ⭐️⭐️⭐️