Maud (De stadstuin 1) – Anne West

Het werd weer eens tijd voor een Feelgoodroman en wat vond ik dit boek leuk. ‘Maud’ is het eerste deel van een trilogie, ‘De stadstuin’. Het boek gaat over de drie zussen, Yara, Britt en Maud.

Drie totaal verschillende personen die een totaal ander leven leiden. Britt woont in het buitenland en heeft zich daar aangesloten bij een commune. Ze leeft haar zogenoemde vrije leven in de natuur. Yara woont in Amsterdam samen met haar puber dochter Nova waarvan Yara op haar zestiende beviel. Yara verdient de kost met wat bijbaantjes, maar heeft het daardoor niet breed.

Maud is de workaholic van de familie en lijkt daardoor sprekend op haar moeder, Beatrice. Maud werkt binnen een groot bedrijf en maakt al een tijd kans op promotie. Ze is van plan dit niet op te geven en door te werken totdat ze de promotie krijgt. Ze woont samen met haar vriend Rob, maar de relatie wordt langzaam minder stabiel, omdat Maud vaak werk voor alles laat gaan.

Als kers op de taart krijgen de zussen, die totaal niet met elkaar over weg kunnen, te horen dat ze ieder een deel van de stadstuin van hun overleden vader erven. Voor Maud is meteen duidelijk dat de tuin verkocht wordt, want er zijn genoeg schulden die afgelost moeten worden. De andere twee zussen willen er echter alles aan doen om de tuin te behouden. Dit zorgt voor onderlinge strijd tussen de zussen en wanneer Rob steeds vaker bij Yara is lijkt het einde helemaal zoek. Zal het de zussen lukken om de stadstuin te behouden voor de buurtbewoners en speciaal voor het zieke jongetje Joep?

Feelgood

‘Maud’ vond ik een heerlijk boek om te lezen. Het was een typisch feelgood verhaal, maar dit maakte het juist ook leuk. In het begin ergerde ik me een beetje aan het hoofdpersonage, Maud. Dit kwam vooral door haar persoonlijkheid. Ze wilde alleen maar werken en er leek geen ruimte voor andermans mening. Later in het verhaal werd dit minder en was die ergernis ook al snel weg.

Het verhaal vond ik af en toe wat voorspelbaar, maar dat is ook een van de redenen waarom ik dit boek zo leuk vond. Af en toe een boek waarbij je niet na hoeft te denken en geen onverwachte verassingen je te wachten staan is prettig. Voor alle liefhebbers van feelgoodromans is dit echt een aanrader, het is een heerlijk luchtig verhaal om bij weg te zwijmelen.

Ranking ⭐️⭐️⭐️⭐️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s