Al het moois dat diabetes mij bracht

Nu denk je waarschijnlijk, er kan toch niks moois zijn aan ziek zijn? In het begin dacht ik hetzelfde, maar nu na vier jaar ongeveer begin ik dingen anders te zien, zo ook positieve kanten van het krijgen van de diagnose. Vandaag wil ik dit met jullie delen, om zo ook te laten zien dat niet alles negatief hoeft te zijn.

Begrip

Voordat ik diabetes type 1 kreeg was ik iemand die vrij weinig meemaakte en daardoor ook vrij zelfverzekerd door het leven ging. Ik vond het eerder vervelend als iemand iets had dan dat ik medelijden had, ja dit was ik helaas. Op het moment dat ik de diagnose kreeg ging ik er anders naar kijken.

Ik merkte heel erg dat ik niet meer meteen oordeelde op het moment dat iemand ergens last van had of zich niet goed voelde. Ik begon steeds meer interesse te tonen in mensen en hun omstandigheden. Ook heb ik sindsdien nooit meer geoordeeld over mensen die hun verhaal vertelde, maar ik kreeg juist meer bewondering en begrip.

Kwetsbaarheid

Als je dit ziet staan denk je waarschijnlijk, hoe kan kwetsbaarheid nu iets moois zijn, maar in mijn ogen is het dat echt. Als je in een keer afhankelijk bent van medicijnen maakt dat je leven echt wel even iets anders. Ik kan niet meer onbezorgd alles doen, want ik moet overal over nadenken. Wanneer ik mijn insuline vergeet voel ik echt een enorme angst en het gevoel om de controle kwijt te raken is dan ook groot.

Dit soort voorbeelden zijn dingen waardoor ik me kwetsbaar voel, maar ik zie dit niet altijd als een nadeel. Kwetsbaarheid heeft mij ook heel veel gebracht, zoals begrip van een ander en mooie verhalen van mensen om me heen. Op mijn opleiding werd altijd gezegd, als je je kwetsbaar opstelt kan je dit ook terug verwachten, en dit is naar mijn mening echt waar.

Dromen

Wat ik nog een van de mooiste dingen vind die mijn diabetes mij gebracht heeft is dat ik mijn dromen na wil jagen. Je weet het natuurlijk nooit, maar ik denk dat als ik niet chronisch ziek zou zijn dat ik dan mijn studie had afgerond en was gaan werken in het werkveld als pedagoog. Dit is op dit moment niet wat ik wil en ik denk dat het eigenlijk nooit echt mijn droom was.

Doordat ik vorig jaar rond deze tijd een tijdje in een enorme dip heb gezeten, omdat alles op me af leek te komen heb ik ook beseft dat ik voor mezelf moet kiezen en moet bedenken wat ik wil. Je leeft maar één keer en doordat ik diabetes heb gekregen is mij dat nog maar eens meer dan duidelijk geworden!

🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸

Een gedachte over “Al het moois dat diabetes mij bracht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s