Favoriete vakantiebestemmingen in Europa

Ik kijk enorm uit naar het moment dat ik te horen krijg dat ik afgestudeerd ben. Ik ben dan ook van plan om vanaf dat moment meer reisjes te gaan maken, omdat ik eigenlijk niet echt verder kom dan Europa (New York was een uitzondering). Nu leek het me leuk om alvast een beetje in de stemming te komen door mijn favoriete vakantiebestemmingen met jullie te delen, uiteraard binnen Europa.

Zwitserland

Dit is absoluut mijn nummer één vakantiebestemming (tot nu toe). Zwitserland is een land waar de natuur een grote rol speelt. De bergen zijn adembenemend en de rust die er heerst vind ik heerlijk. Ook de mensen die er wonen zijn ontzettend lief en maken graag een praatje met je. Zelf heb ik de voorkeur om naar plekken te gaan waar het rustig is en je optimaal kan genieten van de overweldigende natuur.

Portugal

Dit land heeft mijn hart gestolen, de sfeer, de cultuur en de prachtige kust vond ik geweldig. Ik heb een roadtrip gemaakt door Portugal, vanaf Lissabon naar Porto en vanuit daar door het binnenland naar de Algarve.

Lissabon is een stad die niet heel druk is, maar waar een heerlijke sfeer hangt. De leuke restaurantjes en straatjes maken het voor mij echt af. ook de hoogteverschillen binnen de stad vond ik prachtig om te zien.

Ook de Algarve vond ik fantastisch. De kracht van de natuur is er goed te zien en de rotsen aan de kust zijn adembenemend. Opzoek gaan naar kleine strandjes waar je bijna alleen bent was daar dan ook een grote hobby van mij.

Italië

Dit is een land waar ik regelmatig ben geweest, maar ik nooit genoeg van krijg. Dit komt vooral door de prachtige steden, de kust en het heerlijke eten. Italië is een land waar ik graag kom en ik me ook meteen thuis voel.

De steden die ik het meest kan aanraden zijn, Venetië, Florence, Verona en uiteraard Rome. Deze steden hebben op ieder hun manier een stukje Italië in zich en nodigt enorm uit om uren rond te lopen. Maar ook de Italiaanse Amalfikust vond ik ontzettend mooi. Een mooie combinatie van cultuur en natuur is daar goed te zien, vooral vanuit het water.

Deze drie landen zijn toch wel mijn favoriete landen en ik zou er zo iedere vakantie naartoe kunnen, het verveeld nooit. Door deze post te typen krijg ik alweer helemaal zin om op vakantie te gaan, dus nog even de laatste lootjes van school afmaken en dan heerlijk reisjes plannen.

Heb jij nog tips voor een leuke bestemming?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s