Plannen, plannen, plannen!

Het is weer maandag en dat betekend dat het tijd is voor een nieuwe week. Een nieuwe week betekend voor mij ook een nieuwe planning. Iedere maandag zorg ik ervoor dat ik een planning maak voor de hele week. Plannen is iets wat mij ontzettend veel rust geeft in mijn hoofd, mits de planning haalbaar en duidelijk is. Hoe ik hiervoor zorg lees je hieronder!

Agenda

Ten eerste heb ik nog een papieren agenda die ik meestal op maandag even bijwerk. Vaak als ik een afspraak maak zet ik deze eerst in mijn telefoon, vooral voor het gemak, om hem vervolgens in mijn agenda te zetten. Een papieren agenda is voor mij het meest overzichtelijk en geeft me het meeste rust in mijn hoofd.

Weekplanning

Voordat ik begin met datgeen wat ik moet doen die week maak ik een planning voor de week. Hierin zet ik in grote hoofdlijnen wat ik moet doen. Ook maak ik aparte kopjes voor bijvoorbeeld school, mijn blog en sporten. Dit zorgt ervoor dat ik niet een hele saaie lijst krijg met allerlei dingen door elkaar en dit creëert weer rust in mijn hoofd.

Mijn weekplanning maak ik overigens meestal in mijn Deskplanner (zie afbeelding). Deze is overzichtelijk en zorgt er ook voor dat mijn to do lijstjes niet té lang worden.

Dagplanning

Naast de weekplanning maak ik ook nog een planning voor de dag. Dit doe ik ongeveer op dezelfde manier als mijn weekplanning, door kopjes te maken. Ik maak vaak een planning die niet gebonden is aan tijden, dit werkt voor mij meestal niet. Het helpt mij vooral om concreet op te schrijven wat ik die dag klaar wil hebben en soms zet ik erbij hoeveel tijd ik daarvoor nodig denk te hebben.

Als tip heb ik ook nog dat kleurtjes toevoegen aan mijn planning mij soms meer motiveert om iets af te maken, want dan kan ik weer een hokje inkleuren.

Plan jij je week ook in en hoe doe je dat?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s