Stoel 7A – Sebastian Fitzek

‘Nog twee minuten, of uw dochter sterft.’

Voor het eerst in jaren wordt Mats gebeld door zijn dochter, die op het punt staat om te bevallen van haar eerste kind. Mats besluit naar haar toe te vliegen, maar dit gaat bij hem niet zonder voorbereiding. Mats heeft enorme vliegangst en boekt daarom vier stoelen, waaronder stoel 7A. Deze plek is volgens onderzoek het minst veilig, je overleefd een ongeluk waarschijnlijk niet als je op die plek zit.

Maar de zitplaats lijkt het minst te zijn waar hij zich druk om hoeft te maken tijdens zijn vlucht. Mats wordt gebeld door een onbekend persoon die hem verteld dat zijn dochter, Nele, in gevaar is. Mats moet doen wat er van hem gevraagd wordt anders zal zijn dochter sterven.

De opdracht lijkt nog niet zo makkelijk te zijn. Het blijkt dat een van zijn oude patiënten aan boord van het vliegtuig is en hij moet ervoor zorgen dat zij het vliegtuig neer laat storten. Dit moet hij doen door een manipulatief spelletje te spelen. Hij staat voor een enorm moeilijke keuze, zijn eigen dochter laten sterven of een heel vliegtuig neer laten storten…

Meer van verwacht

Voorheen las ik het boek ‘Het pakket’ van Sebastian Fitzek. Dit boek vond ik zo spannend en goed geschreven dat ik meer wilde lezen van deze Duitse schrijver. Helaas viel dit boek me tegen. Ik vond de verhaallijn origineel bedacht, maar soms ook ietwat ongeloofwaardig. Het dreigt een aantal keren fout te gaan, maar dan komt het toch weer goed.

Ook had het verhaal korter gemogen van mij, bij sommige stukken vond ik het moeilijk om mijn aandacht erbij te houden. Het laatste stuk van het boek was echt wel spannend en ik wilde ook wel graag weten hoe het afliep. Toen ik het boek dicht sloeg bleef het helaas niet in mijn hoofd zitten. Het einde was daar en viel me helaas tegen.

Er staan nog wel een aantal boeken van Sebastian Fitzek op mijn lijstje om te lezen, dus ik hoop dat deze mij wel bezig houden en me meenemen in een spannend verhaal.

Ranking: ⭐️⭐️⭐️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s