Hoe sporten weer leuk werd

Iedereen kent het wel, het wordt weer winter, donkere dagen en het is veel te koud om de deur uit te gaan. Vooral als het gaat om zoiets als sporten. Dit probleem heb ik letterlijk ieder jaar. Het kost me enorm veel energie om me over de drempel heen te zetten om te gaan sporten, maar het lukt me toch om te gaan. Hoe me dat lukt wil ik graag met jullie delen.

Teamsport

Vanaf het begin van dit schooljaar ben ik weer begonnen met handbal. Ik ben een aantal jaar geleden gestopt i.v.m. mijn Diabetes type 1, maar nu ben ik weer begonnen en het werkt erg goed moet ik zeggen. Toen ik alleen een abonnement op de sportschool had ging ik vrijwel nooit in de winter. Er was niemand die verwachtte dat ik naar de sportschool ging, behalve ikzelf, dat motiveerde mij vaak niet.

Nu is dat anders, met een team om je heen is het en leuker om te sporten, maar het motiveert ook enorm. Je bent het een soort van je team verplicht om aanwezig te zijn op de trainingen en dat helpt mij vrijwel altijd van de bank.

Stel doelen

Wat mij ook altijd helpt is een doel stellen. Een voorbeeld hiervan is mijn grootste doel van dit moment; weer op mijn oude niveau komen met handbal. Wanneer ik naar dit doel toewerk voel ik me automatisch fitter en ben ik actiever. Dit is voor mij momenteel een vrij groot doel, maar je kan ook doelen stellen die kleiner zijn. Bijvoorbeeld dat je elke week twee keer naar de sportschool gaat of dat je een doel stelt over wat je wilt bereiken tijdens één workout.

Het effect van sporten

Als laatste tip heb ik, onthoudt hoe jij je voelt na een goede workout. Ik schrijf het vaker op hoe ik me voelde na een workout of training, zodat het een positieve ervaring wordt. Hier kan ik dan op terug vallen op met moment dat ik er moeite mee heb om te gaan sporten.

Deze dingen helpen mij de laatste maanden enorm om het sporten vol te kunnen houden. Dit wil natuurlijk niet automatisch zeggen dat dit voor jou ook helpt, maar je laten inspireren kan nooit kwaad denk ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s