Weekblog 1: Motivatie, school en lieve mensen.

Mijn eerste weekblog is een feit. Eerlijk, ik maakt niet veel mee de laatste tijd in een week, omdat ik vooral bezig ben met afstuderen en voor me uit staren. Toch leek het me leuk om mijn hersenspinsels en avonturen te delen met jullie, ook om misschien zelf iets meer besef te hebben van wat ik nu eigenlijk doe in een week.

Deze week begon voor mij vrij slecht. Maandag had ik een enorme inzinking. Ik was klaar met alles wat ik nog moest doen en na een aantal weken niks voor elkaar te hebben gekregen was dit even de druppel. Vorig jaar rond deze tijd zat ik er ook ongeveer zo bij, maar toen kwam ik er helaas zelf niet uit. Deze week was dat gelukkig wel anders. Maandagavond zat ik namelijk op mijn kamer en ik dacht aan alles wat ik nog moest doen en aan alles wat ik nog wilde doen. Ik zie school als moeten en bijvoorbeeld sporten, schrijven, lezen etc. als iets wat ik nog wilde doen.

De enige gedachte die mij toen heeft geholpen is denken aan de weken voordat ik me zo voelde. Ik voelde me heel goed, ik had energie en deed veel waar ik plezier uit haalde. Dit wilde ik heel graag terug en ik besloot een planning te gaan maken. Op die maandagavond besefte ik ook dat structuur ontzettend belangrijk is in mijn leven, vooral met Diabetes. De behoefte aan structuur is er dan ook enorm. En tot maandagavond kon ik dat niet accepteren, ik had vaak de gedachte dat ik me moest verzetten tegen alles waar mijn ziekte om vroeg, maar op die avond kwam het besef dat dat niet langer kan. Het is tijd om te accepteren dat mijn nieuwe leven een andere aanpak vergt en met die gedachte ging ik dan ook naar bed.

Dinsdagochtend de wekker ging om 6.00 uur, omdat ik weer een bepaald ritme wil en ik in de ochtend het meest productief ben. Deze dag was ik redelijk productief, laten we zeggen dat ik de hele dag bezig ben geweest met iets. Dit is ook iets waarin ik als enorme stresskip mijn maatstaven moet aanpassen. Ik kan niet meer zoveel doen op een dag als voorheen, dat komt wel weer, maar momenteel lukt dat niet. De focus is ontzettend ver te zoeken. Nog een tegenvaller.

Eigenlijk was woensdagavond na mijn handbal training mijn dip, die maandag begon, een beetje gezakt. Ik had even een andere omgeving dan thuis en school en dat deed me ontzettend goed.

Donderdagochtend, 5.30 uur. Mijn wekker ging en ik kreeg weer enorm de neiging om in mijn bed te blijven liggen. Je kent het wel, de lessen zijn niet verplicht, veel staat online en je bed is heerlijk warm. Maar het is me gelukt! Ik ben opgestaan en was om 9.00 uur op school, na een twee uur durende trein- en busreis. Dit is ook nog zo’n onderdeel van mijn leven wat ik niet ga missen na mijn afstuderen, treinreizen.

Ja wat zal ik zeggen van deze dag, weer veel voor me uit gestaard, veel gereisd en voor mijn gevoel weinig bereikt. Het enige waar ik redelijk trots op was, was dat ik gelezen heb! Het is me weer eens gelukt om een paar uurtjes te lezen en wat was dat fijn.

Yay! Vrijdag! Vrij trots op mezelf, want ik heb in de bieb gezeten met mijn laptop en heb daadwerkelijk iets getypt. Jup dit was een hele opgave deze week, tijd voor weekend.

Ik heb dit weekend enorm ervaren hoe belangrijk sociaal contact is mijn leven. Toch wel weer een aantal nieuwe inzichten gekregen en motivatie om de draad weer op te pakken. Thanks to, mijn lieve vrienden en vriendinnen! Nu ga ik nog even genieten van mijn zondag!

Wat was voor jou een fijn moment afgelopen week?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s