Clownsnacht – Daniëlle Bakhuis

‘En dan zie ik het. Nee, ik vóél het eerder dan dat ik het zie. Ik vóél dat er ogen in mijn rug prikken. En dan zie ik het ook. Want achter het raam staat een donkere gedaante.’

Fara gaat een avond oppassen op de kinderen van meneer en mevrouw Zuiderduin, Suzie en Marnix. De avond dat ze op gaat passen is het de zogenoemde ‘Clownsnacht’ in het dorpje Westerdam. Overdag hebben Fara en haar beste vriendin elkaar de stuipen op het lijf proberen te jagen met de engste verhalen, maar helaas liep dit uiteindelijk uit op een ruzie door de twee vriendinnen. Fara wilde niet meer dat haar vriendin mee op ging passen dus ging ze alleen.

Wanneer Fara de kinderen naar bed heeft gebracht hoort ze al gauw Suzie gillen. Ze rent naar boven en vraagt wat er aan de hand is. Suzie geeft aan dat ze een clown heeft gezien, maar Fara stelt haar gerust en zegt dat er niets is waar ze bang voor hoeft te zijn.

Fara gaat beneden op de bank zitten en probeert zichzelf ook tot rust te brengen door tv te kijken. Echter valt de tv op 22.00 uur uit en wat ze dan ziet in de reflectie van de televisie jaagt haar stuipen op het lijf. De angst slaat toe en ze hoopt alleen nog maar dat ze deze avond overleefd.

Angstaanjagend realistisch

Wat een boek! Op de cover wordt aangegeven dat het ‘jeugdhorror’ is, maar ik heb vol spanning dit boek in een ruk uitgelezen. Ik denk dat dit het eerste boek is waarbij ik echt af en toe niet meer verder durfde te lezen. Ik vond het zo realistisch geschreven dat ik constant wilde weten hoe het af ging lopen.

De situatie waarin Fara zich verkeerd heeft denk ik ieder tienermeisje wel een keer meegemaakt. Oppassen in een stil huis komt zo angstaanjagend dichtbij vond ik. In eerste instantie dacht ik dat het boek misschien te dun (136 blz.) zou zijn voor een goed verhaal, maar niets was minder waar. Echt een aanrader voor fans van horror, zowel voor jong als oud.

Ranking: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s