Boekwinkeltour #1 Dominicanen Maastricht

Een tijdje geleden zag ik allerlei foto’s en video’s voorbij komen over verschillende boekhandels in Nederland. Zoveel mooie en grote plekken waar de liefste voor boeken te voelen is. Ik ben van mening dat we deze fijne, rustgevende plekken in ere moeten houden en deze dan ook zoveel mogelijk aan het licht mogen brengen.

Het leek me daarom leuk om een aantal boekhandels in Nederland (eventueel ook in het buitenland) aan uit te lichten en er iets leuks over te vertellen. Uiteraard ga ik zelf ook naar deze boekhandels om de sfeer te proeven en er mijn mening over te kunnen vertellen.

Ik hoop dat jullie het een leuk initiatief nemen en dan zal ik nu beginnen met de eerst boekhandel van mijn tour, de titel zegt het al, boekhandel Dominicanen in Maastricht.

De boekhandel is gevestigd binnenin een kerk in het centrum van Maastricht, de Dominicanenkerk. Toen ik binnen kwam in de kerk proefde ik meteen een prettige sfeer. Het was rustig en overzichtelijk en de stijl van de oude kerk maakte het een tikkeltje romantisch.

De kerk zelf is gebouwd in de 13e eeuw en werd gebruikt door het Dominicanenklooster. Vele jaren werd de kerk bezocht door de Dominicanen, maar rond de 18e eeuw werd de kerk gedeeltelijk verwoest door bombardementen. Vanaf dat moment diende het niet meer als kerk voor het klooster.

Sindsdien heeft kerk verschillende functies gehad, zoals magazijn, onderdak voor het Maastrichts Stedelijk Orkest, het vieren van Carnaval en op de dag van vandaag dient het als boekhandel.

In de boekhandel is de authentieke stijl van de kerk goed te zien. Overal waar je kijkt zie je stukken van de kerk. Je hebt verschillende verdiepingen binnen in de kerk waar uiteraard allerlei boeken zijn te vinden. Ze hebben van alles wat en alle genres zijn er te vinden. Een heerlijke plek om ook iets te drinken. je kijkt dan de boekhandel in en je kunt er genieten van de rust je er heerst op zo’n plek.

Ik vond het een hele bijzondere plek om rond te lopen. De sfeer en de rust die de boekhandel uitstraalt vond ik fantastisch. Echt een aanrader voor iedereen die van boeken houdt en ook voor de mensen die er niet van houden, want een winkel in een kerk vind ik al een ervaring op zich.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s