De Ketting – Adrian Mckinty

‘Je maakt deel uit van de Ketting en dat is een proces dat ver terugvoert. Ik heb jouw dochter gekidnapt zodat mijn zoon vrijgelaten zal worden.’

Rachel krijgt de schrik van haar leven wanneer ze gebeld wordt door een onbekende vrouw die haar dochter, Kylie, heeft ontvoerd. De boodschap is duidelijk: maak 25.000 dollar over en ontvoer een kind, dan krijgt ze haar dochter weer terug.

Rachel weet niet wat haar overkomt en krijgt meteen het idee om haar ex-man, de vader van Kylie, in te schakelen. Deze lijkt echter onbereikbaar en het wordt haar ook meteen verboden om iemand in te schakelen zonder toestemming van de eigenaren van ‘de ketting’.

De Ketting is bedoelt om ouders te laten handelen als criminelen. Dit gebeurt doormiddel van het meest dierbare bezit van ouders af te nemen, hun kind. Het is van belang de ketting in stand te houden en deze niet te doorbreken. Wanneer ze dit wel doen heeft dit dodelijke gevolgen voor zowel het gezin als de gezinnen die in de ketting verbonden zijn.

Rachel weet wat haar te doen staat en zal er alles aan doen om haar dochter terug te krijgen, maar zal haar dit lukken? De grootste vraag is en blijft wanneer Kylie terug is, kunnen ze dan zomaar door met hun leven of is de angst nog te groot…

Origineel verhaal, tweede gedeelte weinig spanning

De ketting is een origineel verhaal en de cover met de woorden; ‘Slachtoffer, Ontvoerder, Crimineel, je wordt het allemaal’, sprak mij direct aan. Het begin van het verhaal vond ik ook heel sterk. Ik werd meteen meegezogen in de gedachtegang van Rachel en begon als het ware mee te denken.

Dit hield mij vast tot ongeveer iets over de helft van het boek. Vanaf dat moment vond ik het verhaal niet bijzonder meer, omdat het zijn originaliteit kwijt was. Het laatste gedeelte had voor mij anders gemogen, zodat het van begin tot einde een zeer sterk verhaal bleef.

Al met al een zeer vermakelijke thriller en zeker een aanrader. Dit is vooral gebaseerd op de originaliteit van het verhaal en de fijne schrijfstijl van Adrian Mckinty.

Ranking:  ⭐️⭐️⭐️⭐️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s