De witte kamer – Samantha Stroombergen

Er was niets in de kamer. Letterlijk niets. Geen bed, geen stoel. Geen ramen. Zelfs de scharnieren van de enige deur waren geverfd en dezelfde heldere tint wit als de afschuwelijke witte muren.

Hanna is bezig met de opleiding Criminologie en wil haar droom najagen om hetzelfde werk te gaan doen als haar oom Léon. Léon is een ervaren rechercheur en heeft al veel zaken op mogen lossen in zijn carrière. Helaas is zijn laatste zaak niet zo positief afgelopen en moet hij hiervoor boeten doormidden van een schorsing.

Léon gaat netjes iedere dag naar zijn vervangende baan, colleges geven aan Criminologie studenten. Echter wordt hij constant herinnerd aan de fijne tijd met zijn team en mist hij het werk enorm. Wanneer er een lichaam wordt gevonden in een park in Leiden kan Léon het niet laten zich hiermee te bemoeien.

Léon besluit, tegen alle regels in, zijn eigen onderzoek te starten met zijn nichtje Hanna, maar in ruil voor haar medewerking wil ze de moordenaar van haar beste vriendin spreken. Léon gaat hiermee akkoord, maar weet niet van Hanna’s eigen geheime afspraken met een journalist die wellicht meer weet.

Lukt het Léon en Hanna om niet gesnapt te worden met hun geheime acties en lukt het hen om de juiste verbindingen te kunnen leggen…

Thriller van eigen bodem

De witte kamer (winnaar van de gouden strop 2019) vond ik een prima thriller. Het verhaal zelf vond ik niet direct origineel, maar het bleef me wel urenlang boeien. Dat het verhaal zich afspeeld in Nederland vond ik ook erg leuk, thrillers van eigen bodem weten me vaak wel te boeien.

Het verhaal wordt geschreven vanuit drie verschillende personages en dit vond ik prima te volgen. In het begin vroeg ik me wel even af waar her verhaal precies heen ging en wat er met bepaalde dingen bedoelt werd, maar dit werd later in het boek duidelijk.

Ik vond het verhaal erg leuk, maar boeken over moordzaken etc. vind ik altijd spannend om te lezen. Het zet me aan het denken en je vraagt je constant af wie de dader is en welke verbindingen er gelegd kunnen worden. Dat was bij dit boek hetzelfde, dus voor de liefhebbers is dit zeker een aanrader!

Ranking: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s