The Handmaid’s Tale – seizoen 1

June Osbornes leven veranderd in één oogopslag wanneer ze achterna wordt gezeten door onbekende mensen met onbekende bedoelingen. op het moment dat haar kind van haar wordt afgenomen en ze zelf ontvoerd wordt weet ze niet wat ze kan verwachten.

June wordt ontvoerd door de nieuwe machthebbende, Gilead. Een groep mensen die na de burgeroorlog aan de macht is gekomen en drastische maatregelen neemt om de geboorte van kinderen weer toe te laten nemen.

June wordt als zogenoemde dienstmaagd in een gezin ondergebracht. De reden dat zij in zo’n gezin wordt geplaatst is, omdat ze vruchtbaar is. De belangrijkste taak die zij heeft, samen met de andere dienstmaagden, is kinderen baren. De man des huizes, Commander Fred Waterford, gaat op het vruchtbare moment in de maand met June naar bed en probeert haar zo zwanger te maken en mevrouw Waterford moeder te maken.

Ze leven onder het toeziend oog van God en communiceren daarom ook met het oog op de Heer. Meer communicatie dan het woord van God wordt niet getolereerd.

June leeft constant in angst binnen het gezin, omdat ieder afwijkend gedrag met geweld wordt afgestraft. June probeert zichzelf sterk te houden bij het gezin, want ze mag haar dochter niet in de steek laten. De vraag blijft alleen, waar is ze en leeft ze nog?

Mijn mening

Deze serie sprak mij niet direct aan, omdat het zich afspeelt in een dystopische samenleving. Ook het verhaal vond ik een beetje vaag klinken dus heb ik het even uitgesteld. Op aanraden van vriendinnen ben ik eraan begonnen en wat heb ik ervan genoten.

Ik vind het verhaal erg goed in elkaar gezet en de acteurs ook zeer goed spelen. Het verhaal komt redelijk dichtbij, omdat June eerst een fijn gezin heeft en gewoon haar leven leeft. Het wordt in een keer omgegooid door een bepaalde groep mensen en haar vrijheid wordt volledig afgenomen. Dit vond ik erg schokkend en heftig om te zien.

Ik kan deze serie zeker aanraden, maar ik ben wel van mening dat je het of heel spannend en leuk vind of juist helemaal niks.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s