Reading challenge – september

Voordat de maand september begon heb ik een readingchallenge voor mezelf opgesteld met thema’s voor boeken die ik wilde lezen:

 1. Een boek met een plant in de titel of op de cover
 2. Een boek met een cijfer in de titel
 3. Een boek met minder dan 200 pagina’s
 4. Een angstaanjagende thriller
 5. Een boek die al meer dan 5 jaar ongelezen in je kast staat
 6. Je laatst gekochte ongelezen boek
 7. Een Young-Adult
 8. Een boek uit een serie
 9. Een boek met glitters
 10. Een boek dat zich afspeelt in het verleden

Ik vond het echt heel leuk om een soort houvast te hebben in een maand, maar toch niet direct vast te zitten aan de boeken die je gaat lezen. Ik ben namelijk nog een aantal keer gewisseld van boek op het laatste moment.

Hieronder volgt een korte samenvatting van de thema’s die ik heb gelezen en welke boeken daarbij horen.

 1. Je laatst gekochte ongelezen boek

Het boek dat ik las voor dit thema was ‘Break a leg’ van Chinouk Thijssen. Dit is het vervolg op het boek ‘Truth or Dance’. De ‘Truth or Dance’ trilogie van Chinouk Thijssen is een spannende Young-Adult serie.

In ‘Break a leg’ zijn de vier vriendinnen, Zoë, India, Nikki en Lisa, nog steeds vriendinnen en krijgen ze nog steeds berichten in de groepschat ‘Truth or Dance’. Het is een spannend vervolg en neemt je helemaal mee in het verhaal van de vier vriendinnen. Er gebeuren angstaanjagende dingen en niemand lijkt mee veilig te zijn.

Lees hier mijn volledige recensie

2. Een boek met glitters.

Voor dit thema las ik ‘Showstopper’ van Hayley Barker. ‘Showstopper’ is een boek dat ik normaal niet snel zou lezen, maar mij echt ontzettend blij verrast heeft. Het boek gaat over Hoshiko en Ben. Hoshiko is arm en valt dus onder de zogenoemde ‘Droesems’ en Ben is rijk en valt onder de ‘Zuivere’.

Hun werelden raken ongewild met elkaar verstrikt en het is constant een spel van aftasten wat ze van elkaar kunnen verwachten. Het verhaal vond ik ontzettend origineel en zat goed in elkaar.

Lees hier mijn volledige recensie

3. Een boek met een plant in de titel of op de cover

Op het boek de ‘Droomlijst’ van Julien Sandrel staan allemaal kleurrijke planten en bloemen afgebeeld en die wilde ik al een tijdje lezen. De ‘Droomlijst’ gaat voornamelijk over een moeder en haar zoon. Louis (de zoon) krijgt op een dag een ongeluk met zijn skateboard waar zijn moeder bij is. Vanaf dat moment stort haar leven in en wordt ze zich bewust van heel veel dingen.

Op een dag vind ze het ‘Wonderboekje’ van haar zoon waarin al zijn wensen tot nu toe staan. Van het een op andere moment besluit ze de wensen na te leven van haar zoon. Het boek is een groot avontuur met humor en verdriet.

Lees hier mijn volledige recensie.

4. Een angstaanjagende thriller

Mijn favoriete genre is’ Thriller’ dus die moest erin komen, vond ik. Het boek dat ik al even in mijn kast had liggen was ‘Ik weet wie je bent’ van Alice Feeney. Het vorige boek ‘Soms lieg ik’ vond ik echt heel erg goed dus deze wilde ik ook graag lezen.

‘Ik weet wie je bent’ was een erg goede en vermakelijke thriller. Er zaten veel originele concepten in wat het voor mij heel vermakelijk maakte om te lezen. Het is een boek vol met raadsels en onbekendheden.

Lees hier mijn volledige recensie.

5. Een Young-Adult

Een hartverscheurend mooi boek. Het boek wordt is in korte hoofdstukken geschreven, maar bevat zo’n mooi verhaal. Een verhaal van vriendschap en liefde.

Op de dag dat Allison besluit weg te lopen van haar gewelddadige vader staat ze er in een keer helemaal alleen voor. Hoelang zal het duren voordat iemand zich zorgen maakt, of is er überhaupt wel iemand die het iets kan schelen dat ze weg is. Ze ontmoet Marla, een oude demente vrouw. De vriendschap die tussen deze twee totaal verschillende mensen ontstaat vond ik fantastisch.

Lees hier mijn volledige recensie.

6. Een boek uit een serie.

Het laatste boek dat ik las in september was het laatste deel van de trilogie ‘Truth or Dance’, ‘Dance or Die’ van Chinouk Thijssen. Alleen de titel beloofde al een spannend einde van de serie en dat was het ook. In het boek volg je weer de vier vriendinnen, maar niet alleen de vier meiden lijken onveilig te zijn ook hun omgeving lijkt betrokken te worden bij het spel.

De serie vond ik ontzettend origineel en spannend. Het past ook ontzettend goed bij de doelgroep waarvoor het is geschreven vind ik.

Lees hier mijn volledige recensie.

Mijn reading challenge heeft mij enorm geholpen om geen leesdip te krijgen in september, die ik normaal gesproken vaak wel heb. Ik vond het heel leuk om via deze weg boeken te lezen die al een tijdje in mijn kast stonden. In oktober heb ik jullie laten kiezen welke boeken ik ga lezen en op mijn bookstagram account (_sunnybooksNL_) kan je zien welke boeken dit zijn geworden. Aan het einde van de maand volgt er weer een evaluatie van mijn TBR.