Toffee – Sarah Crossan

‘’Wie heeft dat gedaan, je gezicht? Vraagt ze. Niemand heeft mij iets gedaan. Zeg ik tegen haar.’’

Op de dag dat Allison besluit weg te lopen van haar gewelddadige vader staat ze er in een keer helemaal alleen voor. Hoelang zal het duren voordat iemand zich zorgen maakt, of is er überhaupt wel iemand die het iets kan schelen dat ze weg is.

Ze besluit opzoek te gaan naar haar stiefmoeder, Kelly-Anne, maar deze blijkt niet meer te wonen op de plek waar Allison zoekt. De man die er wel woont besluit om haar onderdak te bieden in zijn schuur. Ze leeft een aantal nachten in barre kou en angst, totdat ze aankomt bij een huis dat er onbewoond uit ziet.

Het huis is niet onbewoond, maar er woont een oude demente mevrouw, Marla. Wanneer ze ontdekt wordt door Marla denkt de vrouw dat ze een vroegere jeugdvriendin is, Toffee. Allison neemt dit voor lief en besluit dat ze Toffee is en probeert Marla te helpen in het huis.

Al snel ontstaat en een bijzondere band tussen de twee, ook al is Marla dement en herinnerd ze zich weinig.

Bijzondere schrijfstijl die je weet te raken

Wat een prachtig boek was dit. Het boek wordt in korte hoofdstukken verteld, maar er wordt niks vergeten. Ik vind het ontzettend knap hoe Sarah Crossan het boek zo heeft weten te schrijven dat het heel snel leest, maar toch alles verteld wordt. Niks wordt vergeten en de emotie van de personages is zeer goed voelbaar.

Het verhaal zelf vond ik heel mooi, omdat het twee totaal verschillende werelden bij elkaar brengt en dit ook nog werkend kan zijn. Het leest als een trein en neemt je vanaf de eerste bladzijde mee.

Echt een aanrader voor iedereen, want het laat je nadenken over heel veel dingen en het maakt duidelijk dat vriendschap geen grenzen kent.

Ranking: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Een gedachte over “Toffee – Sarah Crossan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s