De Droomlijst – Julien Sandrel

‘Om me heen is niets veranderd, de hemel is nog steeds even blauw, even zuiver. Ik kijk op mijn horloge. Ook kapot. Wijzerplaat in tweeën, wijzers verstard. Onbeweeglijke getuige. Het is nog steeds 10.32 uur.

Wanneer Thelma en Louis samen over straat lopen, Louis op het skateboard en zijn moeder liep ernaast, gebeurt er iets wat het leven van beide op z’n kop zet. Louis krijgt een ongeluk, hij wordt aangereden door een vrachtwagen voor de ogen van zijn moeder en raakt in coma.

Thelma is ten einde raad en weet niet wat ze ander moet doen dan wijn drinken en alles verwaarlozen. Ze neemt daarbij ook nog ontslag op haar werk, omdat ze onrechtvaardig behandeld wordt. En als klap op de vuurpijl komt haar moeder bij haar in huis voor een tijdje.

Wanneer ze op de kamer van haar zoon komt na een aantal dagen ontdekt ze iets bijzonders, Het Wonderboekje van haar zoon. Een boekje waarin alle dromen van haar zoon staan. Louis heeft nog minder dan een maand om wakker te worden, voordat ze de behandeling stop zetten. Thelma besluit dat ze hem op een of andere manier wakker moet schudden en besluit om zijn dromen waar te gaan maken, doormiddel van het wonderboekje.

De meest uitdagende opdrachten komen voorbij en Thelma gaat ze stuk voor stuk aan. Ze reist de wereld over en staat keer op keer weer voor een uitdaging. Ze houdt Louis constant in gedachte en houdt hem doormiddel van beeldopnames (waarvan hij het geluid kan horen) op de hoogte. Ze leert steeds meer zichzelf kennen, maar maakt ook steeds meer contacten gaandeweg.

Prachtig verhaal vol lessen

‘De droomlijst’ staat al een tijdje in mijn boekenkast en ik heb spijt dat ik hem niet eerder heb gelezen. Ik vond het een prachtig boek vol positieve energie en lessen die ik nog lang bij me zal dragen.

In het begin kwam het verhaal moeilijk opgang, omdat veel in detail werd verteld. In het middenstuk ging het naar mijn mening af en toe te snel. Dit contrast had naar mijn mening iets minder gemogen, zodat het overal in balans was.

Het verhaal in totaliteit vond ik ontzettend mooi. Thelma gaf niet op en hield zich vast aan haar zoon. Ze houdt de hoop dat hij wakker wordt bij elke opdracht die ze uitvoert.

Het boek is redelijk dun en de schrijfstijl erg prettig waardoor het boek makkelijk te lezen was. Ik kan dit boek iedereen aanraden, omdat ik denk dat iedereen er iets uit kan halen of van kan leren.

Ranking: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Een gedachte over “De Droomlijst – Julien Sandrel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s