Showstopper – Hayley Barker

”Ga me nou niet vertellen dat je medelijden met ze hebt, Benedict, jij zacht ei! Schorriemorrie is het, uitschot. Zelfs die arme leeuwen krijgen ze waarschijnlijk niet naar binnen gewerkt.”

Ben, zoon van een machtig minister, en Hoshiko, een koorddanseres van het Circus zijn totale vreemden van elkaar. Het lijkt er ook op dat hun paden nooit zullen kruissen, totdat Ben de kans krijgt om het Circus te bezoeken en met de schokkende waarheid wordt geconfronteerd.

Ben is de zoon van de rijke en machtige minister van Droesemhandhaving. Vroeger toen hij nog jonger was heeft hij nooit stil gestaan bij wat zijn moeder deed. Ze verdiende veel geld en deed zoals ze zelf benoemde iets goeds voor de wereld.

Droesems zijn de zogenoemde arme mensen in de samenleving en de Zuiveren de rijke mensen binnen de maatschappij. Hoshiko valt onder de Droesems en Ben onder de Zuiveren. Hoshiko is de ster in de meest gevaarlijke show van Engeland, het Circus. Wanneer het Circus naar Londen komt krijgt Ben de kans om er een keer heen te gaan.

De eerste voorstelling die Ben meemaakt is meteen ook het laatste wat hij ermee temaken wil hebben. Hij vind het verschrikkelijk wat zijn ouders de arme kinderen aandoen. Het Circus is helemaal geen leuke attractie, omdat er mensen gemarteld worden en de show niet geslaagd is zonder dat er een dode is gevallen.

Wanneer hij het leven van een Droesem red, Hoshiko, weet hij dat hij voor altijd verbonden zal zijn met Droesemwereld, want Hoshiko krijgt hij niet meer uit zijn hoofd. Hij moet haar zien te redden ook al is dat tegen alle regels in die zijn ouders naleven.

Een waar avontuur

Wat een vermakelijk, spannend en bijzonder verhaal. Het boek was niks van wat ik had verwacht en het heeft me positief verrast. Het verhaal wordt verteld vanuit de ogen van Ben en Hoshiko en dit wordt afgewisseld. Je weet dus wat er in en buiten het Circus gebeurt en dit maakt ook dat je het contrast tussen arm en rijk enorm voelt.

Ik vond ook de schrijfstijl enorm goed, omdat het verhaal me vast bleef houden van begin tot eind. Hayley Barker weet de lezer steeds op een verkeerd spoor te zetten en steeds meer bizarre dingen toe te voegen aan het verhaal.

Er stond een vergelijking met de hongerspelen op de cover, maar ik vond dit boek nog spannender en verrassender. Het is af en toe wel vergezocht, dus je moet er wel van houden, maar ik ben enorm benieuwd naar het tweede deel en heb genoten van het boek!

Welk boek vond jij 5 sterren waard?

Ranking: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Een gedachte over “Showstopper – Hayley Barker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s