Geek Girl #1 (knap anders) – Holly Smale

‘Mijn naam is Harriet Manners en ik ben een geek’

Harriet is een meisje die niet op de voorgrond treed en het liefst de hele dag met haar neus in de boeken zit. Ze heeft één beste vriendin, Nathalie (Nat), waarmee ze alles doet. Zo heeft ze het ook voor één keer voor haar over om mee te gaan naar een modebeurs. Dit loopt niet zoals gepland en zorgt onverwachts voor enorme problemen.

Het begint al op het moment dat ze moet braken in de bus ernaartoe en ze onverhoopt andere kleren aan moet doen en deze niet bepaald in het rijtje ‘stijlvol’ thuis horen. Zo moet ze naar een modebeurs waarvan ze zeker weet dat zij er niet het best bij zal lopen. Toch lijkt een fotograaf zich niks van haar kleding aan te trekken en wordt ze gezien als een model in wording.

Vanaf dan kan het avontuur van Harriet beginnen, maar wat zal Nat ervan vinden en hoe gaat ze dit ooit uitleggen. Ze twijfelt enorm of ze de klus aan moet nemen, maar haar vader zorgt ervoor dat ze overstag gaat. Ze gaat een shoot doen in Rusland, maar loopt al snel tegen kleine probleempjes aan die een geek in dit vak tegen kan komen. Ze kan niet op hakken lopen, hoe moet ze poseren, maar vooral hoe kan ze dit geheim houden voor de mensen waarvan ze houdt…

Humoristisch en onhandig

Ik vond het een heerlijk boek om te luisteren. De humor die erin is verwerkt sprak mij heel erg aan. Ik heb dezelfde humor en kon enorm lachen om de onhandigheden van Harriet. Hoe zoiets dan zo iemand overkomt vond ik echt hilarisch.

Ook vond ik het een heel leuk begin van een serie. Normaal gesproken ben ik gewend om een serie te beginnen met vooral veel kennismaken met de personages en dat er op de laatste bladzijden pas een verhaal komt. Bij dit boek viel je meteen in het verhaal en ik werd helemaal meegezogen.

Ook de voorlees stem heeft mij erg weten te vermaken, omdat ze zo goed meeleefde met het personage vond ik. Dit vind ik overigens ook vrij bepalend bij een luisterboek, omdat het het verhaal een stuk aantrekkelijker maakt als het goed verteld wordt!

Ranking: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s