Buitenspel – Margje Woodrow

Nynke en Jimmy gaan beide met hun voetbalteams een weekend op trainingskamp. Ze zijn er helemaal klaar voor en niks staat hen nog in de weg om er een top weekend van te maken.

Trainingskamp

Voordat Nynke weggaat hoort ze haar ouders nog ruzie maken over dingen die ze liever niet hoort. Het is telkens hetzelfde liedje vind Nynke. Ze wil het negeren, maar besluit uiteindelijk om toch haar mond open te trekken en er eens iets van te zeggen. Ze stormt de deur uit zonder om te kijken en gaat het weekend tegenmoet.

Jimmy gaat ook mee op trainingsweekend en zijn beste vrienden gaan ook mee. Af en toe vraagt hij zich af waarom hij bevriend is met jongens die zulke flauwe grappen uithalen bij andere clubgenoten, maar kan er uiteindelijk ook wel weer om lachen.

Speurtocht

Op trainingsweekend zijn er allemaal verschillende activiteiten bedacht door de trainers en de eerste avond begint met een speurtocht door het bos in het donker. De eerste prank staat er al op ze te wachten en de groepjes halen grappen met elkaar uit om elkaar flink bang te maken.

Wanneer Jimmy om zich heen kijkt in het donkere bos blijkt dat zijn beste vriend Mattias weg is en Nynke mist Soraya, haar beste vriendin. Er wordt een plan opgezet en Jimmy blijft daarbij achter in het bos. Wanneer het te lang duurt gaat hij terug naar het huisje, maar treft onderweg zijn beste vriend aan, dood.

De dood van Mattias hakt er flink in bij de club, maar het was nog lang niet het einde van de reeks gebeurtenissen die erop volgen. Niemand lijkt meer veilig te zijn en wie kunnen ze nog vertrouwen?

Spannende jeugdthriller

Met dit boek maakte ik kennis met Margje Woodrow. Voorheen las ik niets anders dan jeugdthrillers van Mel Wallis de Vries, maar Margje Woodrow mag er ook zeker wel wezen!

Wat een heerlijke korte, spannende jeugdthriller was dit. Ik heb hem in één ruk uitgelezen en genoten van elke bladzijde. Het verhaal is goed opgebouwd en houd je bezig van begin tot eind! Het zijn korte hoofdstukken en er wordt duidelijk afgewisseld tussen Nynke en Jimmy. De verhalen lopen goed in elkaar over waardoor het niet verwarrend wordt.

De personages zijn goed uitgewerkt, waardoor ik me goed in kon beelden hoe de groep samen was gesteld en wie welke rol erin speelde. Ook het onderdeel sport vond ik er erg leuk in verwerkt. Het bleef bij de club en hield ook de hele club bezig.

Ik ga zeker meer lezen van Margje Woodrow en kan het jullie ook enorm aanraden! Wat is jou favoriete jeugd-thriller auteur?

Ranking: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s