Omdat ik je mis – Kate Eberlen

‘Wat als twee mensen die voor elkaar gemaakt zijn elkaar steeds mislopen’

Tess en Gus zijn in het begin van het verhaal twee tieners met totaal verschillende levens en weten niet van elkaars bestaan. Op het moment dat ze elkaar de eerste keer tegen het lijf lopen lijkt er ook nog totaal geen verbinding te zijn. Het licht wordt gedoofd en het leven van Tess en Gus gaat gewoon door zonder elkaar.

Twee verschillende levens

Wanneer Tess terug komt van een vakantie in Italië staat haar leven in een klap op zijn kop. Ze zou na de zomervakantie naar de universiteit gaan om aan een vervolgstudie te beginnen. Dit lijkt niet meer te gebeuren wanneer ze hoort dat haar moeder ernstig ziek is. Haar zusje Hope moet voor gezorgd worden en haar vader gaat dit niet voor haar doen. Hij is altijd weg en meestal dronken

Omdat ik je mis – Kate Eberlen

Ook Gus heeft zo zijn problemen in de familie, zijn broer is namelijk overleden bij een skiongeluk en sinds dien is hij het pispaaltje van het gezin. Zijn ouders proberen het te verwerken, maar nemen Gus nog steeds kwalijk dat hij niet mee is afgedaald.

Het lijkt erop dat deze levens elkaar nooit meer zullen kruisen, maar het tegendeel wordt bewezen. Zullen de twee ooit bewust worden van het feit dat ze voor elkaar bestemd zijn?

Prima roman

‘Omdat ik je mis’ is een liefdesverhaal over twee jongeren die uiteindelijk volwassen worden in het verhaal. Het verhaal wordt verteld vanuit het oog van Tess en Gus. Dit gebeurt om en om.

Wat ik jammer vond was dat de hoofdstukken vaak van hak op de tak sprongen. Veel grote gebeurtenissen werden beschreven binnen 2 pagina’s, hier had naar mijn mening meer aandacht aan besteed mogen worden.

Ook vond ik de personages niet voldoende omschreven om er een band mee te krijgen. Je wist dat Tess zorgzaam was en een goed hart had, maar verder kreeg in niet de indruk dat ik wist wie ze was. Ook Gus kon ik niet direct een beeld van vormen. Dit vond ik jammer, omdat ik zo niet echt meeleefde met de twee personages. De rest van de personages die in het verhaal voorkwamen kon ik ook weinig tot niet plaatsen.

Het verhaal zelf vond ik vermakelijk en ik wilde weten hoe het afliep. Het hield me bezig hoe het toch steeds kon dat ze niks doorhadden, maar ik had hoop dat het goed zou komen. Dit maakte dat ik het boek ook snel door heb kunnen lezen en ik door wilde lezen.

Een aanrader als tussendoortje of de heerlijke zomermaanden in de zon!

Ranking: ⭐️⭐️⭐️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s