Nice – Kiki van Dijk

‘Ze zwegen en Jacky zag de boom voor zich waaraan haar moeder had gehangen. Haar hoofd licht voorovergebogen, de blauwe jurk die bijna de grond raakt.’

Coma

Jacky en haar kinderen wonen al een lange tijd in Nederland. Alles verloopt goed met het parfum bedrijfje dat voorheen van haar overleden moeder was.

Op het moment dat ze een telefoontje krijgt vanuit haar geboortestad Nice weet ze dat ze direct erheen moet, haar zus ligt in coma. Na een val van een hoog balkon is Jacky’s zus Christine in coma geraakt.

Verdacht

Op het moment dat Christine weer terugzakt in haar coma wordt het allemaal nog mysterieuzer. Haar vader duikt ook in een keer weer op en het lijkt alsof haar verleden in haar hoofd zich anders afspeelt dan wat er in werkelijkheid was.

Wanneer ze er aan komt lijkt de toestand van haar zus langzaam te verbeteren en probeert Jacky te genieten van haar dagen in Nice. Al gebeuren er steeds meer verdachte dingen in haar omgeving. Ze wordt beroofd, er wordt brand gesticht voor haar appartement en ze wordt gestalkt. Ze besluit om aangifte te doen en ze wordt al gauw serieus genomen. Dit lijkt geen toeval te zijn.

Heerlijk tussendoortje

Een heerlijke thriller van Nederlandse bodem. Dit is het tweede boek dat ik van Kiki van Dijk las. Ook dit boek was een dun boek net als het boek ‘Bali’ dat ik heb gelezen.

Dat dit een dun boek is vond ik op zich wel lekker lezen, maar had wel het idee dat ik de diepgang miste. De personages zijn prima uitgewerkt en je kan het verhaal ook goed volgen, maar ik had niet het idee dat ik de personages goed leerde kennen.

Het einde was voor mij wel een verassing. Ik zag het totaal niet aankomen en vond het verhaal achter de dader ook bijzonder! Zo merk je dat jaloezie toch een sterk gegeven kan zijn.

Het was een heerlijk boek voor op het strand of aan het zwembad. Ik vond het ook leuk, omdat ik al eens in zuid-frankrijk op vakantie ben geweest en ik me een voorstelling kon maken van de setting en de sfeer.

Ranking: ⭐️⭐️⭐️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s