De kleine bakkerij aan het strand – Jenny Colgan

Mount Polbearne is een verlaten dorp die toegankelijk is over de toegangsweg die alleen begaanbaar is wanneer het eb is

Vlucht

Polly was altijd gelukkig met haar eigen bedrijf en ze vond dat ze het prima voor elkaar had. Het was een risicovolle onderneming, het soort bedrijf dat ze samen met haar vriend Chris had opgezet, maar Polly geloofde erin. Helaas was dit te enthousiast en verliep het iets anders dan ze hadden gedacht. Polly en Chris raakte diep in de schulden en werden uiteindelijk failliet verklaard.

Polly en Chris besloten daarbij ook een einde te maken aan de eindeloze discussies en ruzies die ze voerden en gingen uit elkaar.

Polly ging tijdelijk, een aantal nachten, bij haar vriendin Kerensa slapen in Plymouth en zocht vanaf daar een nieuw onderkomen en baan. Voor het geld dat Polly te besteden had was er maar weinig moois te vinden en werd en niet meer aangeboden dan studentenkamers in Plymouth. Op het moment dat ze verder keek dan Plymouth stuitte ze op een klein appartementje op een vrijwel onbekend eilandje, Mount Polbearne.

Het kleine appartement

Al haar vrienden raadde het af, maar ze was vastbesloten toch te gaan kijken. Het was niet veel en veel aan het appartement was kapot, maar Polly vond het de perfecte uitweg.

Al snel merkte ze dat een goede keuze had gemaakt. Ze maakte vrienden en leerde de gebruiken van het dorp kennen. Ze merkte ook al snel dat ze niet ingesteld waren op nieuwkomers, voor mevrouw Manse niet, de eigenaresse van de enige bakkerij in het dorp.

De vissers en de imker waren echter wel meteen dol op de nieuwe inwoner en vooral op het brood dat Polly bakte. Ze hadden in geen jaren goed brood gegeten op het eiland en Polly kreeg er steeds meer vraag naar.

Polly merkte dat ze genoot van alles aandacht die gevestigd was op iets wat ze zelf maakte en met veel plezier deed, maar was dit echt haar toekomst? Wilde ze hier de rest van haar leven doorbrengen?

Heerlijke feelgood

Wat een heerlijk boek was dit weer. Ik heb ontzettend genoten van de setting en de schrijfstijl. Het boek bevatte natuurlijk een aantal clichés, maar dat is naar mijn mening ook de reden dat je een ‘feelgood’ boek leest. Ik las eerder ‘Café Zon & Zee’ van Jenny Colgan en dit was ook weer een heerlijk boek om in te kruipen.

Polly sprak me meteen aan, een gedreven vrouw die even een dip zit, maar zichzelf oppakt en doet wat ze het liefst doet. Zich niks aantrekt van anderen en doorzet totdat ze iets bereikt heeft. Ook de twijfels die ze af en toe had voelde ik met haar mee. De liefde die ze voelde voor haar nieuwe woonplaats en de klik die ze had met de dorpelingen vond ik heerlijk om te lezen.

Het eiland zag ik helemaal voor me, de haven en de bakkerij aan het strand. Hoe het dorp zich ontwikkelde en hoe de personages er leefde. Het was zeer goed beschreven waardoor ik me er een goede voorstelling van kon maken. In het begin werd elk personage zo beschreven zodat ik me daar ook meteen een beeld van kon vormen en ze in elke situatie kon plaatsen.

Het boek vraagt zeker naar meer en ik ben erg benieuwd naar het vervolg van dit boek! Nogmaals ik heb er erg van genoten en wil uitgeverij L.S. Amsterdam bedanken voor het exemplaar dat ik mocht lezen! Echt een enorme aanrader voor de zomermaanden!

Ranking: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s