Gevaar (Royals 5) – Erin Watt

Het ongeluk  

Wanneer Hartley beseft dat ze iets vreselijks heeft gedaan staat ze midden in het ziekenhuis met haar vader en de familie Royal om haar heen. Hartley is na de ruzie met Easton boos de auto ingestapt en heeft ze de broer van Easton aangereden waardoor hij nu in coma ligt.

Als klap op de vuurpijl valt ze na het ongeluk op haar hoofd in het ziekenhuis en raakt ze haar herinneringen van de afgelopen drie jaar kwijt. De dokters willen haar op het hart drukken niet alle verhalen aan te nemen die worden verteld, omdat ze in haar hoofd voor een eigen waarheid kunnen gaan zorgen. Uiteraard wordt hier gretig gebruik van gemaakt door een van de meest populaire meiden van Astor Park (de school van Hartley en Easton).

Vertrouwen

Hartley wordt verteld dat ze een enorme ‘slet’ is en ze met iedereen het bed induikt. Ook had ze een vriendje en is ze vreemdgegaan. Doordat Easton bij zijn broer in het ziekenhuis moet blijven om de plek van zijn vader te vervangen die een aantal weken weg is, heeft hij niet te kans om Hartley te beschermen.

Hartley kan echter niet plaatsen en wil ook niet geloven dat ze zo is geweest als dat alle klasgenoten zeggen, maar wie kan ze vertrouwen. Wanneer Easton langzaam maar zeker zijn trots opzij weet te zetten en de volledige waarheid kan vertellen aan Hartley vallen er een aantal puzzelstukjes op zijn plek. Ze snapt waarom ze geen spullen heeft bij haar ouders waar ze nu woont en waarom haar zusje het verschrikkelijk vindt dat ze weer terug in huis is.

Hartley weet echter ook dat ze waarschijnlijk haar herinneringen nooit meer terug gaat vinden, maar wel dat ze iets kan maken van de toekomst en wil hier ook alles voor doen!

The end

Gevaar is het laatste boek van de Royals serie. Als ik eerlijk ben vond ik het einde van dit boek heerlijk, maar de aanloop ernaartoe soms een beetje aan de saaie kant. Ieder boek kwam op hetzelfde neer en had dezelfde opbouw. Misschien had ik stiekem gehoopt dat het einde totaal anders zou zijn.

Gevaar wordt verteld vanuit het oogpunt van Easton en Hartley. Hartley krijgt een ongeluk en Easton voelt zich alleen en weet niet goed hoe hij het hart van zijn liefde moet (terug) winnen. Omdat zijn houding naar mijn mening nogal onverschillig was, sprak hij me niet direct aan. Net zoals in eerdere boeken van de serie heb ik weinig met Easton en dat maakte misschien ook dat het boek me niet direct aansprak.

Hartley leek ook 180 graden gedraaid na het ongeluk, omdat ze zich vrij snel inliet met de gevoelens die ze voor Easton had. Ik kan dit begrijpen, omdat ze dus haar herinneringen kwijt is en ze niets meer weet van hoe haar leven was.

Dit alles maakte dat ik het verhaal niet echt leuk vond tot ongeveer drie kwart van het boek, maar het einde maakt redelijk veel goed. Het einde was romantisch en maakte eigenlijk de serie redelijk af.

Al met al heb ik met plezier naar de serie geluisterd en raad ik het ook echt aan voor YA-fans. Ook is deze serie perfect als luisterboek, omdat het simpel geschreven is en daardoor makkelijk te volgen is.

Ranking: ⭐️⭐️⭐️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s