Truth or Dance – Chinouk Thijssen

De speurtocht

img_4234

Lisa, Nikki, India en Zoë zijn beste vriendinnen en hebben alle vier één passie; dansen. Ze gaan alle vier ook naar het conservatorium en zijn dag en nacht bezig met het werken naar die ene droom; ballerina worden.

Op school zijn de vriendinnen altijd samen en delen alles met elkaar, zo zitten ze ook bij elkaar in het groepje wanneer de docent van dansgeschiedenis een speurtocht organiseert. Het groepje dat de speurtocht wint maakt kans op de hoofdrol in de dansvoorstelling aan het einde van het jaar. Dit is een uitgelezen kans die de meiden niet willen laten liggen en gaan fanatiek aan de slag.

Truth or Dance

Wanneer de speurtocht is afgelopen en het groepje meiden kijken enorm uit naar de eindvoorstelling, maar de speurtocht lijkt nog niet afgelopen te zijn. Alle vier de meiden worden toegevoegd in een groepschat genaamd ‘Truth or Dance’. In de chat wordt de eerste dagen niet meer informatie gegeven dan dat de speurtocht doorgaat in de chat en het een spannende rit gaat worden.

 

Hoopvol wachten de meiden op het eerste berichtje met de opdracht, maar die laat even op zich wachten. De eerste opdracht is een ‘Dance’ en lijkt vrij onschuldig en volledig in het thema van de speurtocht. Maar naarmate er meer opdrachten komen en deze steeds gevaarlijker worden begint het groepje toch te twijfelen aan de motieven van @thruthordance.

Is het hun lieftallige docent die achter deze opdrachten zit of heeft het toch een ander doel?

Spannend begin van de serie

Truth or Dance is het eerste boek dat ik gelezen heb van Chinouk Thijssen. Ik had er al veel over gehoord en gelezen en wilde het een kans geven. Ik heb zelf niks met dansen, maar dat is voor dit boek absoluut niet nodig. Het dansen is wel de leidraad van het verhaal, maar zeker niet bepalend voor de spanning en het begrijpen van het verhaal.

snapseed-20

De schrijfstijl vond ik zeer aangenaam, het las lekker weg en ik heb geen moment verveeld. De manier waarop het boek geschreven is vraagt naar meer en houdt je continu scherp. De hoofdstukken waren ook niet te lang, waardoor het verhaal niet te lang werd.

Het verhaal zelf vond ik heel origineel, omdat de setting (de dansschool) waar het zich afspeelt niet vaak voorkomt. Het maakte me enorm nieuwsgierig, omdat het voor mij onbekend terrein is.

Het einde vond ik onvoorspelbaar en maakt dat ik erg nieuwsgierig ben naar het vervolg van Truth or Dance. Het is zeker een aanrader voor YA fans!

Een gedachte over “Truth or Dance – Chinouk Thijssen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s