New York City trip 2019 (deel 2)

Een tijdje geleden ben ik met mijn familie naar New York geweest. In een eerdere post kunnen jullie het eerste deel van deze week lezen. Nu wil ik met jullie het tweede deel van de trip delen.

Dag 3 zondag

img_25709/11 museum

Op dag 3 begonnen we onze dag met een bezoek aan het 9/11 museum. Het museum is bedoeld om inzicht te geven een beeld te creëren van de aanslagen in de Twintowers in 2001. Toen we binnenkwamen werden er twee films getoond over hoe onder andere de president en andere aanwezigen de aanslagen hebben ervaren. Ze vertelden er heel open en duidelijk hun verhaal en dit greep mij erg aan.

Het museum zelf ging vooral over de opbouw van de twintowers en de slachtoffers die er zijn gevallen die dag. Het is onwerkelijk dat zulke grote gebouwen ingestort kunnen zijn en er zoveel mensen op één dag overleden zijn. Dit werd mij na het bezoek aan dit museum nog eens extra duidelijk.

Shoppen

De rest van de dag zijn we wezen shoppen bij Times Square in de buurt. Je had er meerder grote winkels, onder andere de Forever 21, Victoria’s Secret en een mega Disney winkel!

Dag 4 maandag

One World Trade Centre

img_2804.jpg

Als eerste deze dag gingen we omhoog in het One World Trade Centre (One WTC). Het One WTC is met zijn 541 meter de hoogste wolkenkrabber in het Amerikaanse Continent. Hij torent hoog boven de andere wolkenkrabbers uit in New York.

We gingen omhoog en bovenin heb je een panoramisch uitzicht over de hele stad. Je kan 365 graden kijken over de stad. Als je in New York bent is dit wel echt een aanrader, omdat je zo het beste beeld en de ervaring hebt van deze wereldstad.

Ellen’s Stardust Diner

img_2844

Ellen’s Stardust Diner was naar mijn mening de ultieme Broadway ervaring. Ik had het gevoel dat ik echt midden in de musicalwereld terecht kwam, letterlijk. In deze diner wordt er gezongen er gedanst door het personeel. Ze serveren en doen hun werk, maar daarnaast zingen ze ook liedjes uit de musicalwereld.

Een medewerker vertelde ook dat veel mensen die in deze Diner werken of hebben gewerkt op Broadway terecht komen.

Central park

’S middags gingen we richting Central Park. In Central Park hebben we fietsen gehuurd (2 uur). Binnen twee uur kan je overigens geruime tijd doen over het rondje door Central Park. In het park zijn speciale fietspaden aangelegd, wat het dus veilig maakt om er te fietsen.

img_2858

Doordat we een fiets hadden waren we sneller bij de bezienswaardigheden die we wilde zien. Als eerste maakte we een stop bij het Metropolitan museum of art. Dit ligt echter aan de rand van het park, maar is prima te lopen als je fiets er in de buurt parkeert.

Vervolgens zijn we gestopt bij de vijver waar je met modelbootjes kunt varen, waar ook standbeelden staan van Hans Christian Andersen en Alice in Wonderland.

Tenslotte zijn we verder gefietst, maar dit veelal zonder stoppen. Genoten van de rust die het park met zich meebrengt. Het is een wereld van verschil met de drukke straten van New York wanneer je in Central Park bent.

Dag 5 dinsdag

img_2965

High Line

Op de laatste dag hebben we een wandeling gemaakt door wat minder drukke straten en iets minder hoogbouw via de High line. De High line een stuk oude metrobaan waarvan een lang gestrekt park is gemaakt. Er groeien bomen en planten op een aantal meter van de grond. Je kan hier een heel stuk over de straten van New York wandelen.

Aan het einde van de High Line kwamen we uit bij de Hudson Yards met een enorm opvallend gebouw; The Vessel. The vessel is een enorm rond gebouw gemaakt van trappen en een koperen rand eromheen.

Bethesda Terrace 

Tot slot zijn we nog even teruggegaan naar Central park, omdat we nog heel graag het Bethesda Terrace wilde zien (voor Gossip Girl fans; de plek waar Chuck en Blair trouwen).

Het Bethesda is ontworpen als het hart van Central park. Toen we de trappen afliepen om door de mooie bogen heen te lopen kwamen we uit bij een fontein en had je prachtig uitzicht over een klein meer en the Boathouse aan de andere kant van het meer.

Dit was het einde van mijn tripje naar New York. Ik wil iedereen aanraden om zeker naar New York te gaan als je de kans heb. Het is zo onwerkelijk hoe de werkelijkheid is in zo’n stad. In het begin dacht ik het te weten, maar toen ik er was besefte ik dat mijn verwachtingen heel anders waren dan de werkelijkheid.img_3042

Vond je dit een leuke post en zou je meer willen lezen over tripjes die ik maak? Laat het hieronder weten in de reacties en bedankt voor het lezen!

 

 

Een gedachte over “New York City trip 2019 (deel 2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s