Ik niet op jou – Sally Thorne

Wanneer haat en liefde ongelofelijk dicht bij elkaar lijken te zitten

Spelletjes

snapseed-19

Lucy (Lucinda) Hutton en Joshua Templeman werken letterlijk naast elkaar in dezelfde ruimte bij de uitgeverij Bexley & Gamin. Twee uitgeverijen zijn samengevoegd waardoor ze met elkaar moeten werken en ze kunnen elkaar niet uitstaan en laten dit ook iedere dag weer opnieuw aan elkaar merken. Het zogenoemde ‘Staarspel’ is een van de meest gespeelde spelletjes van deze twee aartsvijanden.

Lucy vind van alles van Joshua, maar ze vind hem vooral humorloos en stijfjes. Toch is er dat goddelijke lijf en die ontzettend mooie ogen die Lucy af en toe van haar stuk brengen. Joshua weet haar de laatste tijd toch meer te raken dan ze zou willen toegeven en ze denkt ook meer over hem na dan voorheen.

Haat en liefde

Op het moment dat ze over hem droomt begint ze toch erg te twijfelen aan de gevoelens die ze voor Joshua heeft, zijn het haat- of liefdesgevoelens. Joshua zou Lucy nooit zien staan denkt ze zelf en probeert het uit haar hoofd te zetten. De ruzies en discussies op de werkvloer gaan maar door en op het moment dat ze beide een functie als adjunct-directeur bij Bexley & Gamin kunnen bemachtigen lijkt het erop dat een oorlog niet uitgesloten kan worden.

 

 

Maar hoe groot is het lijntje eigenlijk tussen haat en liefde, Lucy is zeker van plan hierachter te komen, maar hoe?

img_4136

Heerlijke roman

‘Ik niet op jou’ is een roman met een heerlijk cynisch tintje. Het sarcasme van de twee hoofdpersonages druipt eraf en ik vond het heerlijk. Je kon erg goed voelen hoe Joshua en Lucy een stille strijd voerde om maar niet verliefd op elkaar te worden.

In het begin kon ik moeilijk een beeld krijgen van Lucy en Joshua, maar later in het boek werd dit meer duidelijk. De spanning tussen de twee is vanaf de eerste bladzijde al goed te merken en de humor die het met zich meebrengt liet mij regelmatig hardop lachen.

Het verhaal was af en toe voorspelbaar, maar dit maakte het ook plezierig en makkelijk om te lezen. Zoals ik al eerder zei een heerlijke roman waarbij ik me helemaal kon inleven in het verhaal en de setting ervan. Super voor de zomermaanden!

Ranking: ⭐️⭐️⭐️⭐️

 

Een gedachte over “Ik niet op jou – Sally Thorne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s