De Selectie – Kiera Cass

Voor één van de 35 meisjes wordt een droom werkelijkheid

Liefde

America krijgt de kans om zich op te geven voor ‘De Selectie’, maar ziet dit totaal niet zitten. Haar hart ligt namelijk bij iemand anders, Aspen, maar dit gaat niet zonder slag of stoot. America leeft in een samenleving die opgedeeld is in Kaste en zij zit in Kast vijf. Aspen zit een Kaste lager in zes, maar de liefde wordt daardoor niet minder, tenminste dat denkt America.

Op een avond op hun vaste plekje in de boomhut besluit Aspen dat America zich in moet schrijven voor ‘De Selectie’. America gaat op zijn vraag in en schrijft zich in met de verwachting dat ze niet gekozen wordt en ze weer gelukkig verder kan met Aspen.

Prins Maxon

Maar dan bedenkt Aspen zich en maakt het van de een op andere dag uit met America, omdat hij vind dat ze beter verdient dan hem. America is woest en onzeker, want ze kan er niks meer aan veranderen. Als klap op de vuurpijl wordt ze uitgekozen in haar provincie om te gaan strijden om de hand van prins Maxon.

America begint met tegenzin aan het avontuur en wil alles behalve deze wedstrijd winnen, maar gaat het haar lukken niet voor de charmes van de knappe prins te vallen?

Heerlijke YA

Een tijd geleden zou ik nooit aan een boek als deze zijn begonnen. Het heeft mij nooit echt aangetrokken en ik dacht dat ik het niet leuk kon gaan vinden, maar niets was minder waar, ik vind het een heerlijk genre.

img_4207.jpg

Ook dit boek heeft mij weer verrast en heb het met veel plezier gelezen. Het was geen spannend boek, maar wel een heel vermakelijk boek. Het verhaal was leuk opgebouwd en de wereld die omschreven werd vond ik ook erg realistisch. Ik kon me goed inleven in de personages, vooral America, en het verhaal zelf.

Soms vond ik het boek wel iets te voorspelbaar, maar als het anders was gelopen vond ik het misschien ook niet zo’n leuk boek. Zeker een aanrader voor fans van YA boeken!

Ranking:⭐️⭐️⭐️⭐️

 

 

 

Een gedachte over “De Selectie – Kiera Cass

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s