In het niets – Christian White

‘Een klein meisje verdween jaren geleden, dat kind ben jij’

De verdwijning

Sammy was 2 jaar oud toen ze verdween uit haar huis in Manson, Amerika, in april 1990. In Manson gebeurde nooit iets en daarom was dit een opvallende zaak. Moeder Molly, vader Jack, broer Stuart en zus Emma zijn volledig terneergeslagen door de gebeurtenis.

Sheriff Ellis wil er dan ook alles aan doen om de kleine Sammy te vinden, maar dit lijkt nog niet zo makkelijk.

De familie kent veel geheimen en daar komt ook nog bij kijken dat moeder Molly volledig in de ban is van de ‘Light Within’, een kerkgemeenschap die er vreemde gewoontes op na houdt. Vader Jack heeft ook niet altijd het achterste van zijn tong laten zien en de kinderen dragen eveneens veel geheimen mee op jonge leeftijd.

Confrontatie

Kimberly Leamy, ook wel Kim genoemd, woont in Australië. In Australië groeide Kim op tot een fotografe in een gelukkig gezin met haar moeder, stiefvader en zus.

Op een dag dat ze haar les fotografie geeft wordt ze aangesproken door een onbekende man. De man beweerd dat hij uit Manson komt en zij het meisje is dat jaren geleden zomaar verdween uit haar huis.

Kim gelooft er in eerste instantie niks van, maar naar enig onderzoek besluit ze toch op het vliegtuig te stappen richting Amerika. Hier wordt ze al snel geconfronteerd met haar familie en is iedereen in de ban van het meisje dat jaren geleden verdween.

Maar hoe kan het zijn dat de vrouw waar Kim jaren van heeft gehouden, door is opgevoed en door geliefd is iemand zijn die het geluk van een ander heeft gestolen…

img_3910.jpg

Originele thriller met onderliggende spanning

‘In het niets’ sprak mij direct aan door de tekst die er op de cover stond; ‘Een klein meisje verdween jaren geleden, dat kind ben jij’. Deze tekst maakte mij enorm nieuwsgierig, omdat het van alles kon betekenen en er een enorm verhaal achter moest zitten. En niets was minder waar, het was een heel goed verhaal.

Het boek hield mij vanaf het begin al vast, omdat je tussen de regels door als het ware de spanning voelt die gaat komen. Het verhaal maakt steeds een sprong van ‘toen’ en ‘nu’. Dit maakte dat het prettig te lezen en goed te volgen was. De personages liepen zo niet door elkaar zorgde voor meer diepgang in het verhaal. Het nu en toen sloten ook goed op elkaar aan waardoor de spanning werd opgebouwd.

Tegen het einde aan merkte je wel dat er iets stond te gebeuren. Dit merkte je aan de puzzelstukjes die op hun plaats vielen en de zoektocht die op zijn einde liep. Het einde vond ik ook nog erg spannend en zag ik ook niet echt aankomen.

Een verrassende thriller met een nog verrassender eind! Aanrader dus!

Ranking: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s