Facade – Esther Verhoef

”Toeval bestaat niet, Iris.’ Hij spreidt zijn armen en glimlacht breed. ‘Het heeft zo moeten zijn.”

Roadtrip

‘Toet’, de auto van Iris’ moeder moet naar Portugal en Iris heeft aangeboden deze te brengen. Wanneer ze haar zoontje af heeft gezet op de camping bij een vriendje waar hij een paar dagen zal verblijven vertrekt Iris richting Portugal.

Bij de laatste tankbeurt rijdt Iris iemand aan, een lifter die ‘toevallig’ dezelfde kant op moet als haar. Ze besluit hem mee te nemen en hem af te zetten op de camping waar hij gaat werken, want dit ligt op haar route. Mischa heet hij en hij is een mooie man om te zien en Iris merkt dat ze al snel iets voor deze mysterieuze lifter begint te voelen.

Plotseling 

snapseed-15

Ze wil er niet aan toegeven, maar merkt dat het op een gegeven moment niet meer lukt en laat haar gevoelens de overhand nemen. De dag erna is hij verdwenen en is ze plots gegijzeld door een man die ze niet kent. De gijzelaar vermoord haar niet, raakt haar niet aan, maar laat wel merken dat ze moet luisteren.

Hij wil dat ze naar Portugal rijdt, naar haar moeder, maar Iris heeft geen idee wat haar daar te wachten staat.

Topthriller uit eigen land

Esther Verhoef blijft een topschrijfster en dit boek heeft dat weer bevestigd. ‘Facade’ neemt je mee in een roadtrip die verschillende en spannende wendingen heeft. Ik had het constant bij het verkeerde eind. Wanneer ik dacht dat er iets ging gebeuren werd het verhaal weer een andere kant op gestuurd.

Het verhaal vind ik zeer origineel, omdat het niet de standaard opbouw had. Halverwege het boek lijkt het verhaal eigenlijk al afgelopen, maar daarna komen er nog zoveel dingen die het weer opnieuw spannend maken.

Ook de personages waren stuk voor stuk goed beschreven. Doordat er in het verhaal sommige personages anoniem moesten blijven voor bijvoorbeeld Iris hadden sommige personages meerdere namen. Dit was niet verwarrend, dit was erg goed beschreven en te volgen.

Het einde was voor mij ook totaal onvoorspelbaar en origineel en zag ik totaal niet aankomen.

‘Facade’ krijgt van mij vijf sterren, omdat het een volstrekt origineel en spannend verhaal is. Een aanrader uit eigen land!

Ranking: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

 

2 gedachten over “Facade – Esther Verhoef

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s