De executie – Daniëlle Bakhuis

Ze staan in een kooi boven een enorm zwart gat. Niemand weet wat ze eronder aantreffen, maar ze weten wel zeker dat ze dood tegenmoet gaan vallen wanneer de bodem onder ze vandaan zakt.  

De executie

Een liveshow die ervoor zorgt dat vier van vijf deelnemers geëxecuteerd wordt. Het klink heel gruwelijk en dat is het ook. ‘Het Collectief’ is aan de macht en heeft ervoor dat er menig wat deelnemers geëxecuteerd zijn en nog worden.

Collette Zwart, de presentatrice van het programma ‘De executie’, kondigt iedere keer weer vrolijk aan dat er een executie plaats gaat vinden van meerdere jongeren tussen de 20 en 25 jaar. De mensen die geëxecuteerd worden hebben allemaal een misstap begaan in de perfecte wereld van ‘Het Collectief’.

Vijf deelnemers staan klaar en een zaal vol kinderen mag toekijken. De regering is ervan overtuigd dat de kinderen op deze manier geen mistappen meer begaan, wanneer ze zien wat hun lot dan is.

4 dodelijke rondes

In het programma gaan ze langs 4 rondes en iedere ronde wordt er gestemd door het publiek en de kijkers thuis. Degene die ze de dood gunnen wordt geëxecuteerd. De vier rondes die ze moeten doorstaan zijn:

  1. De bekentenis
  2. Het spreekrecht van de deelnemer en het pleidooi van een bekende.
  3. De leugendetector
  4. De smeekbede.

Wie overleefd het en wie wordt de dood in gejaagd?

In een ruk uit

 Na ‘De eliminatie’ van Daniëlle bakhuis wilde ik deze uiteraard niet missen. Toen ik eraan begon kon ik niet meer stoppen met lezen. Het boek is zo levensecht geschreven dat ik me helemaal kon voorstellen dat het zou kunnen gebeuren. Het verhaal speelt zich af in de toekomst en dat zorgde ook voor een stukje realiteit, want tegenwoordig gaan ontwikkelingen snel.

Het boek liet me van de ene verbazing in de andere vallen en iedere wilde ik maar weten wie er over zou blijven na de executie. Ook wilde ik weten of er nog een toekomst was voor degene die het overleefde.

Het einde heeft mij compleet verrast en vond ik erg goed. Een heerlijk vermakelijke Young-Adult om te lezen en zeker een aanrader voor jongeren, maar natuurlijk ook voor iedereen boven die leeftijd!

Ranking: ⭐️⭐️⭐️⭐️

 

Een gedachte over “De executie – Daniëlle Bakhuis

  1. Pingback: Mijn leesmaand mei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s