De laatste halte – Wendy Brokers

Naima, Loïs, Jonas en Ralph kennen elkaar niet, althans niet voor hun tripje naar Londen met school.

Londen

Voor school moeten de klassen 4A en 4B van HAVO naar Londen voor een paar dagen. Sommige gaan met tegenzin en sommige vinden het een heel avontuur. De meningen zijn erg verdeelt en zo ook de relaties tussen de klasgenoten. Er zijn een aantal mensen die buiten de boot vallen, zoals onder andere Jonas en Naima, maar er zijn er ook die wel hun groepje vrienden hebben, zoals Loïs en Ralph.snapseed-11

Wanneer ze in Londen zijn worden ze in groepjes ingedeeld om vervolgens met je vier- of vijftal de stad in te gaan en opdrachten te maken. Naima, Jonas, Loïs en Ralph worden bij elkaar ingedeeld. Niemand van het groepje kent elkaar goed, alleen Loïs en Jonas hebben kennisgemaakt in de bus, nadat Loïs te laat was en ongewild een plekje naast Jonas kreeg.

Haat en liefde mengen zich

Het lijkt er al snel op dat de meiden en jongens wel aan elkaar gewaagd zijn en er ontstaat een speciale band. Zo lijkt het er ook nog op dat er twee stelletjes ontstaan. Loïs en Jonas hebben elkaar helemaal gevonden en lijken zichzelf in elkaar te verliezen. Bij Ralph en Naima lijkt dit echter moeilijker te gaan. Het is duidelijk dat ze zich aangetrokken voelen tot elkaar, maar geloof en een berg geheimen staan daar tussenin.

Wanneer ze de tweede dag nog een dag met elkaar eropuit trekken gebeurt er iets wat niemand ooit zag aankomen, ze komen midden in een terroristische aanslag terecht en de overlevingsstand wordt aangezet. Zal de band sterk genoeg zijn om hier met z’n allen uit te komen of zijn er toch nog te veel geheimen die op de loer liggen?

Levensecht

Het boek stond al een tijdje op mijn TBR lijst, maar ik greep steeds mis bij bibliotheek. Nu heb ik hem kunnen lezen en ik vond hem goed! Het verhaal wordt zo levensecht en met het juiste gevoel verteld dat ik het gevoel kreeg dat ik er zelf bij was.

Ook is er een juiste opbouw in het verhaal. Het begint met een inleiding in de personages en de reis naar Londen. De hoofdpersonages worden zorgvuldig beschreven en hun relaties met klasgenoten zijn ook duidelijk.

Het verhaal vond ik steeds spannender worden, omdat je wist dat er iets ging gebeuren, maar niet wanneer en wat precies. Het verhaal bevat liefde, haat en vriendschap.

Ik vond het een top Young-Adult en raad hem ook zeker aan! Hij leest vlot en is erg spannend en ontroerend.

Ranking: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Een gedachte over “De laatste halte – Wendy Brokers

  1. Pingback: Mijn leesmaand mei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s