Café Zon & Zee – Jenny Colgan

Wat als je terug moet naar het eiland waar je bent opgegroeid voor je werk, maar niet zeker weet of welkom bent bij je familie?

Terugkeren

snapseed-10

Flora in geboren en opgegroeid op het Schotse eiland Mure. Een klein eiland met maar een aantal inwoners, maakt dat het net een grote familie is. Iedereen weet alles van elkaar en iedereen kent elkaar, zo is het altijd geweest en zal het altijd blijven.

Flora McKenzie is het eiland echter ontvlucht na de dood van haar moeder en is naar Londen verhuisd. Hier heeft ze het prima naar haar zin en ze werkt als juridisch medewerker voor haar knappe baas Joël. Wanneer Joël haar op een dag bij zich roept en met het nieuws komt dat hij graag wil dat ze voor een klus terug naar het eiland gaat is Flora even van slag. Ze zegt uiteindelijk ja, maar bedenkt later pas dat haar familie misschien helemaal niet op haar terugkomst zitten te wachten…

Tegen beter weten in  

Buiten dat haar moeder er niet meer is, lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan en er niks is veranderd. Het huis is nog precies hetzelfde en alles staat nog op dezelfde plek als dat zij het achterliet. Flora voelt meteen een enorme verantwoordelijkheid om voor haar broers en vader te zorgen en leert koken. Ze merkt dat ze aan de hand van het receptenboekje van haar moeder geweldige gerechten kan bereiden.

Ze is er eigenlijk voor een klus voor het bedrijf waar ze voor werkt, maar merkt langzamerhand dat ze de liefde voor het eiland gemist heeft. Tegen beter weten in opent ze daarom een restaurant waarbij de recepten van haar moeder het tot een succes zouden moeten maken.

Jenny Colgan 

Jenny Colgan is een schrijfster uit Schotland. Ze heeft onder andere gewoond in Londen, Nederland, Frankrijk en Amerika. Momenteel woont ze in Edinburgh met haar man en haar drie kinderen.

Jenny bracht eerder al boeken uit in Engeland en Duitsland, maar nu hoort Nederland ook bij het lijstje. Café Zon & Zee is het eerste boek uit een serie van tot nu toe 3 boeken.

snapseed-9

Prima feelgood

Ik vond dit boek een leuk boek om te lezen. Het bevat humor, romantiek en vooral veel ‘feelgood’ momentjes. Het boek speelt zich het grootste gedeelte af op het eiland Mure (een fictief eiland) en je kan de sfeer proeven. Ik zag helemaal voor me hoe het eiland eruit zag en hoe de sfeer er was.

Wat me echter tegenviel was af en toe de schrijfstijl. Het bevatte zeker humor, maar het kwam niet altijd tot zijn recht. Het grappige stukje werd soms naar mijn mening onderuitgehaald of te snel afgekapt. Ook vond ik de manier waarop het verhaal geschreven was niet altijd prettig. Het verhaal werd in principe vanuit de ogen van Flora geschreven, maar soms leek het of de gedachtes van iemand anders werden beschreven. Dit zorgde bij mij soms voor verwarring.

Dit maakt zeker niet dat het een heerlijk boek is om te lezen en ik het zeker iedereen aanraad die van humor en feelgood houdt.

Ranking: ⭐️⭐️⭐️

 

 

Een gedachte over “Café Zon & Zee – Jenny Colgan

  1. Pingback: Mijn leesmaand mei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s