New York City-trip 2019 (Deel 1)

img_2697-e1557423513966.jpg

Afgelopen meivakantie ben ik met mijn ouders en broertje naar New York geweest en het was een van de beste city-trips die ik gemaakt heb tot nu toe. Op het moment dat we met de taxi richting het hotel reden in Jersey city (hieronder vind je meer over het hotel waar we zaten) konden we de skyline van New York City al zien en het was in één woord; geweldig! Ik heb mijn trip in twee delen opgesplitst, omdat het anders een heel langdradig verhaal werd en zo hoop ik dat het leesplezier er blijft.

Die middag hebben we vooral genoten van de luxe in ons hotel en het onvoorstelbaar mooie uitzicht op de skyline. Een plek om van te dromen was het.

Dag 1 vrijdag

Op de eerst volledige dag zijn we met de Path (ondergrondse trein/metro) van Jersey City naar New York City gegaan. Dit duurde ongeveer 4 minuten en toen stond je onder aan het One World Trade Centre, of ja in het mooie station ernaast, de ‘Oculus’.

img_2399

 9/11 memorial en de Oculus

We liepen uit de Oculus en keken recht tegen het ‘9/11 Memorial’ aan. Wat bijzonder en indrukwekkend was dat om te zien. Het memorial zijn twee grote vierkante soort van watervallen, waar op de rand rondom de vierkanten alle namen van de slachtoffers van de aanslag in staan gegrafeerd.

Brooklyn Bridge

 

img_2491

Vanuit het memorial zijn we een stukje gaan lopen richting de ‘Brooklyn Bridge’. Wij zijn een stuk langs de ‘East River’ gelopen en zo kon je de bruggen (Manhattan Bridge en Brooklyn Bridge) al van ver af zien. Dit was een flink eind lopen, dus wanneer je niet van veel lopen houdt kan je ook de metro nemen vanuit het WTC.

 

Wij zijn aan de kant van Manhattan richting Brooklyn gelopen over de brug. Het was redelijk grauw weer waardoor je soms de hoge gebouwen van Manhattan niet volledig zag, maar het uitzicht vanuit Brooklyn was alsnog fantastisch.

Wanneer je in Brooklyn komt merk je dat er een andere sfeer hangt. Brooklyn staat ook een beetje bekend als een iets goedkopere wijk waar veel studenten wonen die in en rondom New York studeren.

img_2521

Soho

Vanuit Brooklyn hebben we de metro genomen naar Soho. Soho is een stukje van Manhattan waar ook veel studenten wonen en iets kleinere gebouwen staan dan bijvoorbeeld rondom het WTC of de Empire State Building.

In Soho hebben we rondgelopen en een beetje gewinkeld, omdat het veel regende die dag.

Dag 2 zaterdag

We konden die dag niet met de Path naar de overkant, omdat er werkzaamheden waren. Wel was het heel goed geregeld en kon je voor de prijs die je normaal betaalde voor de Path naar de overkant met de Ferry, leuke ervaring!

Grand Central Station en New York Public Library

img_2573

img_2583

Vanuit het WTC gingen we met de metro richting Grand Central Station, ook wel bekend van de vele films en series die zijn gefilmd in New York. Toen ik er naar binnen liep merkte ik al meteen dat het er een stuk drukker was dan op de plekken die we tot nu toe hadden bezocht, welkom in New York dus.

Vanuit het station zijn we naar de New York Public Library gelopen. Een mooi historisch gebouw dat mij enorm nieuwsgierig maakte naar de binnenkant. De binnenkant was net zo historisch en ontzettend mooi, een plek waar in uren had kunnen rondlopen en zeker wel een boek had kunnen lezen. De toegang is overigens gratis.

Madison square

img_2613

Uiteindelijk zijn we richting Madison Square gelopen, een plein bij de kruising van Broadway en 5th Avenue. Aan het plein ligt Madison Square Park, een park met verschillende standbeelden erin.

Ook ligt het imposante gebouw ‘Flatiron Building’ aan dit plein. Het gebouw heeft de vorm van een strijkijzer.

Times square

Vervolgens zijn we via Broadway een stuk gelopen naar ‘Times Square’, het beroemde plein met alle bizar grote reclameborden. Times Square is een plek die je gezien moet hebben, maar mijn mening is dat het niet meer dan een grote chaos is van mensen en lichten.

Top of the Rock en St. Patrick’s Cathedral

img_2642

Als laatste van deze drukke dag zijn we richting het Rockefeller Centre geweest. Wij wilde kaartjes reserveren voor de Top of the Rock voor de dag erna, maar konden onverwachts die avond al naar boven. In de tussentijd hebben we rondgelopen en kwamen we uit bij de St. Patrick’s Cathedral.

 

Wat ik hier vooral bijzonder aan vond was dat het een totaal ander soort gebouw was tussen alle andere gebouwen. Het straalde een soort rust uit tussen alle drukte van de stad, een plek om tot jezelf te komen en de rust te vinden.

img_2679

Wij zijn toen het donker werd (om 20.30) naar boven gegaan bij het Rockefeller Centre (Top of the Rock) en het was ontzettend mooi om over de stad heen te kunnen kijken. Je kon aan alle kanten van het gebouw kijken en dus ook heel de stad bekijken. Het is echt een aanrader om er naar boven te gaan wanneer je er bent!

Op dag 2 hebben we heel veel gedaan en veel ook lopend gedaan. Dit is goed te doen in een dag, maar voor ons was het toch net iets te veel. We waren heel moe op het laatst en dat merkte je de rest van de dagen ook nog een beetje. Aanrader is dus, neem de metro voor grote afstanden.

Overige informatie

Ons hotel

Wij verbleven tijdens onze trip in het hotel:
Hyatt House Jersey City
1 Exchange Pl
Jersey City
NJ 07302
Verenigde Staten

Tijdens onze trip hebben wij geen sightseeing pas of hop-off hop-on bus ticket gekocht, omdat veel wat we wilde zien gratis was of niet bij de pakketten zat. Wanneer je naar New York wil en wel veel dingen wil zien die met de pas kunnen is dit wel een aanrader, omdat je goedkoper uit bent en je vaak niet in de rij hoeft te staan. Hiermee bespaar je geld en tijd en kan je veel meer zien!

Ik hoop dat je het leuk vond om over het eerste deel van mijn citytrip te lezen en volgende week volgt het tweede deel van mijn trip.

2 gedachten over “New York City-trip 2019 (Deel 1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s