De stille patiënt – Alex Michaelides

Wanneer de patiënt zwijgt, maar jij ervan overtuigd bent

dat je haar kan laten spreken.

De stille patiënt

Alicia Berenson lijkt gelukkig met haar man Gabriel totdat ze haar man 5 keer door het hoofd schiet en hij overlijdt. Alicia wordt schuldig bevonden en komt in een psychiatrische inrichting terecht waar ze zwijgt over alles wat ze op haar hart heeft. Door haar zwijgen wordt ze een heuse beroemdheid en is de wereld nieuwsgierig naar haar verhaal.

snapseed-8

Theo Faber is een psychotherapeut die ervan overtuigd is dat hij Alicia weer kan laten spreken om zo achter de ware gebeurtenissen van die nacht te komen.

Hij wordt in dienst genomen bij de instelling en neemt haar als zijn patiënt. De instelling is sceptisch over zijn werk en hij moet het vertrouwen zien te winnen van zijn collega’s. Dit lijkt helaas nog niet zo’n makkelijke klus, omdat hij na veel wanhoopsdaden Alicia met geen mogelijkheid aan het praten lijkt te krijgen, of toch…

Alex Michaelides

Alex is geboren in 1977 in Cyprus en heeft een Griekse vader en een Engelse moeder. Hij studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Cambridge. Ook heeft hij zijn master in ‘Screenwriting’ aan het Amerikaanse filminstituut in Los Angeles behaald. Alex Michaelides schreef de film ‘The Devil You Know’ (2013).

‘De stille patiënt’ is zijn debuut en verscheen kortgeleden in de boekwinkels in Nederland.

Uitstekende thriller

‘De stille patiënt’ is een van de beste boeken die ik tot nu toe heb gelezen. Het boek begint met een rustige opbouw en het wordt niet direct spannend gemaakt. Wel vond ik dat je een bepaalde spanning kon voelen tijdens het lezen van het boek. De schrijver werkt ergens naartoe en dat voel je.

De rollen in het verhaal zijn mysterieus, maar er wordt genoeg van de personen onthuld om het verhaal te kunnen volgen. Ik had het idee dat ik Theo Faber en Alicia Berenson steeds beter wilde leren kennen en dit gebeurde ook naarmate ik doorlas. Ook de andere personen die belangrijk waren voor Alicia en Theo bleven mij bij. Het waren redelijk veel namen, maar deze kregen wel een plek naarmate het verhaal vorderde.

Het einde was naar mijn mening origineel en totaal onvoorspelbaar. De onvoorspelbaarheid maakte voor mij het boek af. Een thriller om niet snel te vergeten en zeker om aan te raden!

Ranking: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s