Mijn leesmaand april

April was voor mij een maand waarin een droom uitkwam. Ik ben naar New York geweest en het was spectaculair. Ook las ik april 6 boeken uit en kocht ik een aantal boeken. Hieronder vind je een korte samenvatting van de boeken die ik heb gelezen in april.

Ook volgt er binnenkort een uitgebreid verslag van mijn reis naar New York en geef ik ook tips over het doen en laten in de stad.

Achter gesloten deuren – B.A. Paris

snapseed-2

Het verhaal vond ik heel origineel en spannend. Het begin bouwde rustig op, maar wel met een bepaalde spanning die je vasthield. Doordat ik de achterflap had gelezen wist ik dat het spannend moest worden en daardoor wilde ik blijven lezen. Het werd al snel spannender en ik wilde steeds meer te weten komen over het leven van Jack en Grace.

Klik hier voor mijn volledige recensie.

Vermoorde onschuld – Jennefer Mellink

‘Vermoorde onschuld’ is een dun boek waardoor het een kort verhaal is. Het verhaal speelt zich af in het huis van bewaring en gaat over Stephan een 18 jarige jongen. In het verhaal komen heftige onderwerpen aan bod, zoals geweld, mishandeling en misbruik.

snapseed-3

Het boek is geschreven voor jongeren en ik kan begrijpen waarom het allemaal in makkelijke taal is geschreven, maar toch miste ik heel wat in het verhaal. Het verhaal was naar mijn mening te kort, waardoor veel onderwerpen snel aan de kant werden geschoven. Dit vond ik jammer, omdat ik het verhaal op zich wel goed vond.

Klik hier voor mijn volledige recensie.

Oktober – Søren Sveistrupsnapseed-4

In één woord een topthriller! ‘Oktober’ is een vrij dik boek (544 blz.) en daarom heeft het even geduurd voordat ik eraan begon. Maar wat een heerlijke thriller. De opbouw van het boek is heel goed, omdat je de personages echt leert kennen. Stuk voor stuk worden er stukjes van hun leven verteld en hoe ze denken.

Klik hier voor mijn volledige recensie.

Oogvocht – Ilona van Hilst

‘Oogvocht’ is een vermakelijke thriller die je snel wegleest. Het boek speelt zich een stukje in het verleden af en daarna in het heden. De hoofdpersonages zijn duidelijk verwoord, maar mochten van mij nog wel iets uitgebreider beschreven worden, zodat je je meer in die persoon kan inleven.

Klik hier voor mijn volledige recensie.

snapseed-5

Zomervacht – Jan Robben

In het begin kon ik niet echt een klik vinden met de personages in het boek, omdat ik me niet kon inleven in de gedachtegangen. Ik kon me er wel iets bij voorstellen hoe ze dachten en hoe ze in bepaalde situaties handelden.

img_2133

Wat me raakte in het verhaal was dat Brian voor zijn broer moest zorgen en zijn vader het niets uit leek te maken dat zijn veertienjarige zoon voor zijn beperkte broer moest zorgen.

Klik hier voor mijn volledige recensie.

De stille patiënt – Alex Michaelides

Voor het eerst sinds een lange tijd dat ik weer een uitstekende thriller heb gelezen. ‘De stille patiënt’ houdt je vast tot het einde! Het is een orgineel en spannend verhaal en zeer goed geschreven.

Mijn volledige recensie volgt snel!

 

Boeken die ik kocht in april:

  • Facade – Esther Verhoef
  • Every last word- Tamar Ireland Stone
  • It’s not like it’s a secret – Misa Sugiura
  • Orphan island – LAurel Snyder

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s