Oogvocht – Ilona van Hilst

Wat doe je als je broer uit het niets weer verschijnt en je verteld dat je moeder geen zelfmoord heeft gepleegd, maar vermoord is door je stiefvader?

Inhoud

Isis, de dochter van Rita en Rogier, heeft geen contact meer met haar vader. Tot op een dag haar vriend op het idee komt om weer een keer met hem af te spreken. Als verassing regelt hij ook nog dat haar broer, Bram, langs zal komen.

Tijdens het etentje wacht ze met smart op haar broer die ze al heel lang niet meer heeft gezien, maar hij komt de hele avond niet opdagen. De dag erna komt hij bij haar thuis, want hij heeft haar nodig.snapseed-5

25 duizend euro wil hij lenen van zijn zus, maar kan niet zeggen waarvoor. Hij ziet er heel anders uit dan vroeger, hij lijkt meer op een zwerver dan op Isis’ grote broer van vroeger. Wanneer ze ruzie krijgen over het geld doet Bram een uitspraak die Isis erg raakt.

Hij komt met het verhaal dat haar stiefvader haar moeder heeft vermoord, maar Isis geloofd het niet of toch wel?

Mijn mening

‘Oogvocht’ is een vermakelijke thriller die je snel wegleest. Het boek speelt zich een stukje in het verleden af en daarna in het heden. De hoofdpersonages zijn duidelijk verwoord, maar mochten van mij nog wel iets uitgebreider beschreven worden, zodat je je meer in die persoon kan inleven.

Ook vond ik sommige situaties heel snel beschreven, waardoor het leek alsof je een heel stuk miste. Dit vond ik jammer, want ik ging daardoor zelf dingen invullen.

Het verhaal is spannend en heeft een goede opbouw. de vraag die door het hele verhaal te lezen is houd je bezig en je wil het antwoord weten op de vraag wie heeft Rita vermoord. Het is een vermakelijke thriller en zeker een aanrader.

Ranking: ⭐️⭐️⭐️

Het boek: Oogvocht

Schrijver: Ilona van Hilst

Uitgeverij: Van Dorp

Genre: Thriller

 

Een gedachte over “Oogvocht – Ilona van Hilst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s