Oktober – Søren Sveistrup

‘Oktober was nog nooit zo angstaanjagend’

Inhoud

Wanneer Rosa Hartung in oktober terugkeert naar haar baan als minister van Sociale Zaken gebeuren er vreemde dingen. Rosa Hartung haar twaalfjarige dochter was een jaar geleden verdwenen en tot op heden niet terug gevonden. Een psychisch gestoorde man heeft bekend dat hij Kristine Hartung op brute wijze heeft vermoord, maar hij weet niet meer waar hij haar lichaam had achtergelaten.

Wanneer er een verminkt lijk wordt gevonden van een vrouw  wordt Naia Thulin ingeschakeld. Ze wil tot de bodem uitzoeken wat er aan de hand is, maar de zaak blijkt erg ingewikkeld te zijn. Bij het lijk wordt een mannetje die gemaakt is van een kastanje en lucifers gevonden, ook wel een kastanjemannetje genoemd.

Thulin gaat aan de slag en krijgt er tijdelijk een collega bij die samen met haar op de zaak zit, Hess. Hess werkt voor europol, maar is terug gestuurd naar zijn eigen land om daar te wachten totdat zijn baas weet waar hij mag werken en of hij nog mag werken voor Europol.

Hess en Thulin lijken het niet goed met elkaar te kunnen vinden en dat merk je in de samenwerking. Op het moment dat er een tweede lijk wordt gevonden met weer een kastanjemannetje erbij lijkt het om een seriemoordenaar te gaan. Het lijkt erop dat hij/zij voorlopig nog niet zal stoppen. Ook doen Hess en Thulin een schokkende ontdekking met betrekking tot de kastanjemannetjes en moeten ze wel samenwerken…

Mijn mening

In één woord een topthriller! ‘Oktober’ is een vrij dik boek (544 blz.) en daarom heeft het even geduurd voordat ik eraan begon. Maar wat een heerlijke thriller. De opbouw van het boek is heel goed, omdat je de personages echt leert kennen. Stuk voor stuk worden er stukjes van hun leven verteld en hoe ze denken.

Het intro was echter niet langdradig, want de spanning was meteen voelbaar. Het hield mij vooral in zijn greep op het moment dat het tweede lijk werd gevonden. De verbanden die toen gelegd werden liet mijzelf ook nadenken en zorgde ervoor dat ik zelf ook verbanden zag.

De schrijfstijl van Søren Sveistrup vind ik heel goed. Hij schrijft op een rustige manier, zonder dat je alles door elkaar haalt. Het zijn best veel personages die je moet volgen, maar door de manier van schrijven en de korte hoofdstukken kon ik mijn hoofd er makkelijk bij houden.

Ook het einde was naar mijn mening heel erg goed. Ondanks dat ik verbanden heb gelegd en echt dacht te weten hoe het af ging lopen, werd ik op het laatst alsnog weer verrast!

Een echte aanrader wat mij betreft!

Ranking: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Het boek: Oktober

Schrijver: Søren Sveistrup

Uitgeverij: De Geus

Genre: Thriller

 

Een gedachte over “Oktober – Søren Sveistrup

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s