Vermoorde onschuld – Jennefer Mellink

‘Ik zit vast voor de verdenking van moord op mijn vader.’

Inhoud

Stephan wordt vastgehouden in het huis van bewaring, omdat hij verdacht wordt van de moord op zijn vader, maar er is een cruciaal probleem, hij herinnerd zich niks van de dag van de moord.

In het huis van bewaring probeert hij doormiddel van een hypnotherapeut, Stella, erachter te komen wat er op die dag gebeurt is. Stella wil echter langzaam de sessies opbouwen door verder terug te gaan in het verleden van Stephan. Hij ziet hier het nut niet van in en wil ze snel mogelijk terug naar de dag van de moord.

Echter merkt hij na een tijd dat hij de sessies langzaam moet opbouwen om een volledig resultaat te boeken dus zal hij geduld moeten hebben. In het huis van bewaring wordt het hem ook niet makkelijk gemaakt door een aantal jongens die ook vastzitten. Hij wordt aangevallen en bedreigd en hij voelt zich er steeds onveiliger.

Door de sessies van Stella hoopt hij meer duidelijkheid te krijgen over de doodsoorzaak van zijn vader, maar ook krijgt hij meer duidelijkheid over zijn verleden. Stephan lijkt meer verdrongen te hebben uit het verleden dan hij zelf had gedacht. Zo komen er nog meer dingen uit het verleden aan het licht en beginnen zijn gedachten te tollen van alle herinneringen.

Maar zal hij ooit te weten komen wat er op de bewuste dag van zijn vaders moord is gebeurt of heeft hij het zover verdrongen dat het onmogelijk is om het boven te halen?

Mijn mening

‘Vermoorde onschuld’ is een dun boek waardoor het een kort verhaal is. Het verhaal speelt zich af in het huis van bewaring en gaat over Stephan een 18 jarige jongen. In het verhaal komen heftige onderwerpen aan bod, zoals geweld, mishandeling en misbruik.

Het boek is geschreven voor jongeren en ik kan begrijpen waarom het allemaal in makkelijke taal is geschreven, maar toch miste ik heel wat in het verhaal. Het verhaal was naar mijn mening te kort, waardoor veel onderwerpen snel aan de kant werden geschoven. Dit vond ik jammer, omdat ik het verhaal op zich wel goed vond.

Ook miste ik de band met hoofdpersoon. Zijn gedachten en doen en laten werden beschreven, maar ook dit schoot te kort naar mijn mening. Om een band te kunnen creëren zou ik meer informatie over de persoon willen.

nogmaals vond ik het verhaal goed en je kreeg een redelijk beeld van hoe het in het huis van bewaring eraan toe kan gaan.

Ranking: ⭐️⭐️⭐️

Het boek: Vermoorde onschuld

Schrijver: Jennefer Mellink

Uitgeverij: Luitingh Sijthoff

Genre: Young adult

 

 

Een gedachte over “Vermoorde onschuld – Jennefer Mellink

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s